3.8
3.8
Touching the Void
En film baserad på boken med samma namn av Joe Simpson, som berättar om hans och Simon Yates dramatiska och olycksdrabbade bergsklättring till den högsta toppen i de peruanska Anderna. En rekonstruktion av händelsen på plats åtföljs av huvudpersonernas egna berättelser.

Originaltitel | Touching the Void |
Regissör | Kevin Macdonald (I) |
Genre | Äventyr, Dokumentär, Drama, 2000-tal |
Skådespelare | Brendan Mackey, Nicholas Aaron |
Filmnummer | 20896 |
Mycket spännande och gripande
Jag är väldigt ledsen men den är helt enkelt ganska tråkig. Och det ska inte en film av den här typen vara.
känns ändå lite för mycket som en tv-dokumentär ej skapad av svt
Tycker det var lite mycket skrytsnack och lite för lite fokus på vad som hände efteråt, men det blir väl så när filmen är baserad på en bok som huvudpersonen själv har skrivit. Hade hellre sett att filmen utgick från Simons tankar än från Joes, och gärna med Herzog som regissör. Han hade fått in en moralisk dimension som den här filmen endast snuddar vid, vilket är förståeligt eftersom Joe är rädd för att skuldbelägga Simon. Men ändå, en Herzog-dokumentär om sista tältnatten endast. Tänka sig.
Puckon gör saker tillsammans men för all del beskriver olika stadier av hopplöshet på ett effektivt sätt.
Väldig intressant dokumentär/spelfilm om människans vilja att verkligen leva och att ta svåra beslut i en fruktansvärd situation. Väldigt, väldigt starkt.
Väldigt gripande och spännande. En helt otrolig historia.
Klaustrofobisk.
Intensiv, stark och riktigt, riktigt häftig. Såhär ska en dokumentär vara.
Hehe, han ser ut som Wallace