Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Toy Story


Tänk dig att alla dina leksaker blir levande så fort du inte tittar på dem. Två leksaker, Woody och Buzz Lightyear hatar varandra jättemycket. Men när de av en anledning blir borttagna från sitt hem går de ihop i en pakt för att kunna hitta hem igen.


Originaltitel Toy Story
Regissör John Lasseter
Manus Joss Whedon, Andrew Stanton, Joel Cohen, Alec Sokolow
Genre Komedi, Animerad, Familjefilm, Äventyr, Fantasy, 90-tal
Skådespelare Tom Hanks (röst), Tim Allen (röst), Don Rickles (röst), Jim Varney (röst), Wallace Shawn (röst), John Ratzenberger (röst), Annie Potts (röst), Erik von Detten (röst), Laurie Metcalf (röst), John Morris (III) (röst), R Lee Ermey (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 18037
Filmnummer 236

Recensioner

Skapad 2021-07-25 av Stygga-Vargen
En gång i tiden gjordes det tecknade filmer och de var i regel tecknade för hand och jag minns att jag såg ett inslag på TV en gång där man visade hur det gick till när man gjorde tecknade film...   Läs mer »

Skapad 2019-12-10 av BeforeYouDie
”That wasn’t flying. That was falling with style” Vem har inte undrat ifall leksaker har ett hemligt liv när man inte tittar? I filmen Toy Story är detta verklighet. Här får man följa barnet ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-07 av Rollywood
Jag minns fortfarande när Toy Story kom till biograferna på 90-talet och alla förundrades över den nya tekniken. Det var den första helt datoranimerade filmen som gjorts och även om handlingen r...   Läs mer »

Kommentarer


karlmats
2022-07-18
Så här 11 år senare kan jag tycka att jag var lite hård mot den här senast jag såg den, det brukar ju annars vara tvärtom med omtittar men här blir jag på bra humör rakt igenom. Även om storyn kanske inte är så nyskapande eller avancerad så väger man upp med roliga karaktärer och stundtals bra dialog. Väldigt kreativt animerat är det ju också och även om man ska bedöma filmer på egna ben så är det onekligen svårt att inte ge nån liten bonuspoäng för den tekniska innovation som Toy Story representerar. Jag håller fortfarande på Buzz, men Woody är inte lika störig den här gången. Jag höjer denna till en 3a. ----- 2011-03-16 Manuset glimtar till ibland och visst är dinosaurien Rex väldigt rolig men i övrigt ser jag inte storheten i den här. Visst är det ett riktigt äventyr, men målgruppen är nog i minsta laget för att jag ska känna mig träffad. I fighten mellan Buzz och Woody väljer jag den härligt överlägsne Buzz varje dag i veckan framför Tom Hanks jävla sop-cowboy. Härligt detaljrik, många små sköna bikaraktärer och visst blir man stundtals lite glad av det här, en stark 2a.
Tatty
2021-06-17
Mysig och rolig film.
Albion
2020-11-08
Charmig och bitvis ganska rolig film även om det inte riktigt lyfter någon gång faktiskt. Jag petar dit en stark 3;a i betyg, dvs 3+
HerrNenne
2020-10-15
Nog överskattad för att den var nyskapande. En ganska platt och spretig film. Woody är ju ett as.
päronanton
2021-03-20
Tycker att Toy Story är fantastiskt! En favorit!
Applekingen
2018-07-16
Satan vad snygg den är men i övrigt är den ganska seg och utdragen. Det finns några väldigt roliga skämt men de var för få och som sagt händer det inte så mycket. Buzz däremot är underbar.
Ful_fisk
2018-01-20
Mysig, trevlig och rolig! Tror dock inte den hade blivit samma sensation ifall det inte vore för dess överväldigande lyckade uppföljare, och den tekniskt historiska betydelsen. Det är ju verkligen en lyckad barnfilm, men knappast en av filmhistoriens främsta. De båda uppföljarna överglänser faktiskt originalet.
Rai
2017-12-10
Överskattad, Disneytrams!

2017-06-23
Intelligent og banebrytende.
Dele
2017-05-21
Välgjord med en del kul detaljer. Beprövad men sund handling. Lätt hysterisk.
Visa äldre kommentarer »