Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Toy Story 2


Datoranimerad. När Andy är på sommarläger kidnappas Woody av en fanatisk leksakssamlare, som planerar att ställa ut Woody på museum! Nu är det upp till Buzz Lightyear och gänget att rädda sin leksakskompis.


Originaltitel Toy Story 2
Regissör Ash Brannon, John Lasseter, Lee Unkrich
Manus Chris Webb, Andrew Stanton, Doug Chamberlain, Rita Hsiao
Genre Komedi, Animerad, Familjefilm, Äventyr, Fantasy, 90-tal
Skådespelare Tom Hanks (röst), Tim Allen (röst), Joan Cusack (röst), Kelsey Grammer (röst), Don Rickles (röst), Jim Varney (röst), Wallace Shawn (röst), John Ratzenberger (röst), Annie Potts (röst), Wayne Knight (röst), Estelle Harris (röst), John Morris (III) (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 10044
Filmnummer 92

Recensioner

Skapad 2021-07-26 av Stygga-Vargen
Favoritfilmerna från barndomen har en särskilt plats i mitt hjärta och de två första Toy Story-filmerna är inget undantag! Det har gjorts två Toy Story-filmer till sen jag blev vuxen och de tyc...   Läs mer »

Skapad 2019-12-09 av Rollywood
Här börjar ett nytt äventyr för de två leksakerna Woody (Tom Hanks) och Buzz Lightyear (Tim Allen), men denna gång är rollerna omvända. I förra filmen fick vi se hur Woody räddade livet på ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av BeforeYouDie
Toy Story 2 är fortsättningen på historien om Andys leksaker med cowboyen Woody och rymdjägaren Buzz Lightyear i spetsen. Den här gången råkar Woody ut för en leksakssamlare som kidnappar hono...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av othis
Leksaker som blir levande är ett tema som fascinerat många sagoberättare, och i Toy Story 2 är de mer levande än någonsin. När cowboydockan Woody mest av misstag hamnar på loppmarknad sedan h...   Läs mer »

Kommentarer


Newt
2012-11-23
Minst lika bra som ettan. Äventyrskänslan är större och världen i sig expanderas på ett snyggt sätt. Sedan är själva animationen och det visuella – med bättre teknik och mer pengar – som väntat klasser bättre. Det är mer detaljerat, större rymd, fler färger och häftigare rörelser. Största invändningen är samma problem som fanns i ettan att man skjuter lite från för många olika håll samtidigt. Humorn och dialogen har inte samma höga toppar som i första filmen men såklart finns det höjdpunkter även här. Det gäller dock inte de mer parodiska och referensfyllda elementen, som är fler än förut, då de ofta saknar en rolig twist eller ett snyggt sammanhang. De kommer varken särskilt naturligt eller med finurlighet och känns därmed lite billiga. Men spänning, charm, sköna karaktärer och fart och fläkt bjuds man på så det blir över!
ClintanTheKing
2012-07-31
T.o.m lite bättre än första filmen.
Xenox
2012-07-19
En av de bättre uppföljarna. Underhållande och bra story. Nästan bättre än ettan.
StureStenhög
2012-05-02
Lite bättre än första filmen, främst tack vare att storyn är bättre den här gången. Här tar man bättre tillvara på filmseries premisser, man är mer kreativa överlag, och man tar upp intressantare teman. Faktiskt är nog filmen som bäst när den är som mest allvarlig. Problemen ligger dock fortfarande i karaktärerna och humorn, visst kan det bli lite roligt på nåt ställe, och jag hatar väl ingen utav karaktärerna trots allt, men både humorn och persongalleriet håller en ganska genomgående medioker nivå. Jag tror att mitt problem med Pixars filmer överlag är att de vill tilltala precis alla, och då blir det nästan ofrånkomligen väldigt slätstruket. Den här gången blir det åtminstone en stark tvåa
Zummi
2012-04-07
Helt ok :) skrattade flera gånger men 1:an är bäst av dom 3 toy story filmerna som finns (än så länge iaf ;)
Grillo
2012-01-10
En rolig film men inte lika intressant historia som föregångaren. Dock roliga miljöer de befinner sig i och bra karaktärsinteraktion för det mesta. Dock nästan löjligt sexistisk för att vara gjord 1999.
Noseman2005
2011-09-25
Sänkte från en fyra till en trea eftersom jag nu ser den ur ett barnperspektiv. Då är varken "Star Wars"-referenserna eller temat om leksaker som samlarobjekt särskilt givande längre.
viktordylan
2011-07-03
dålig animering? vad pratar du om? helt okej men inte lika bra som ettan och trean.
stumpanibland
2011-06-05
Pinsamt dålig story. Jag minns när jag var yngre och vi gick på premiären av filmen med skolan att jag tyckte det var det fånigaste jag sett. Animeringen är dålig och storyn platt.
Gabbelago
2010-11-28
meh
« Föregående kommentarerVisa äldre kommentarer »