3.6

Transamerica

Den transexuelle Bree skall just göra en könsbytesoperation när hon får veta att hon har en son. Hennes terapeut vägrar godkänna operationen om Bree inte kontaktar sonen. De två gör en bilresa genom USA och kommer långsamt varandra allt närmare.

Originaltitel Transamerica
Regissör Duncan Tucker
Manus Duncan Tucker
Genre Äventyr, Komedi, Drama, 2000-tal
Skådespelare Fionnula Flanagan, Burt Young, Kevin Zegers, Graham Greene (II), Felicity Huffman, Elizabeth Peña, Calpernia Addams, Barbara Barron, Kate Bayley, Paul Borghese, Jon Budinoff, Danny Burstein, Carrie Preston

Skapad 2019-12-22 av bmo
Jag har inte sett fram emot Transamerica trots alla hyllningar utan trott att det skulle vara en rätt tråkig “Politisk Korrekt” film. Detta till trots gav jag den en chans och det ångra...   Läs mer »

andmoreagain
2018-07-07
Tyckte bra om denna. Även om man ville vara lite påklistrad cool/indie och lite skönt provokativ så blir det nästan familjemys ändå. Bra tonträff.
Norpan0
2018-01-10
Jag gillade filmen, trots överspel från flera skådespelare. Härlig känsla mellan far och son, skön humor.
supermancover
2017-01-18
Såg denna för några månader sedan och gillade den egentligen ganska mycket. men blir jävligt besviken på att när de ÄNTLIGEN gör en ordentlig film om transgender-personer så får inte ens en TRANSPERSON spela huvudrollen? NÄR FÅR VI PLATS?
AmyTatti
2015-04-19
Det mest imponerande med filmen är Huffmans tolkning av Bree. Men manuset blir ibland lite torrt och tråkigt, till slut blev det en jobbig film att ta sig igenom.
Gigi1943
2013-09-09
Den här filmen såg jag av "misstag" för den hamnade efter en annan som jag bandat, men det är jag glad för, jag tyckte den var riktigt charmig och länge trodde jag att rollen spelades av en man som såg kvinnlig ut och när jag gick in på "henne" och såg hur snygg hon var så blev jag förvånad.
CultOfZenith
2012-08-12
Felicity Huffmans förvandling är imponerande, men hon spelar ärligt talat rätt stelt. För övrigt är filmen lite väl tillrättalagd och politiskt korrekt, men det är ju väldigt enkelt att sympatisera med budskapet.
stenemo
2012-07-21
Helt ok, rätt intressant skildring, även om jag inte kände att den engagerade mig tillräckligt i karaktärerna för att jag ska rekommendera den till andra.
choklatchip
2012-05-20
Alla karaktärerna är alldeles för teatraliska och överdrivna för att man riktigt ska kunna ta filmen på allvar. Den är inte dålig men så mycket sämre än många andra filmer som behandlar samma ämne.
BadCharlotte
2012-05-08
Filmen var både charmig och innehöll bra skådisar och tog upp ett viktigt ämne. Men det var någonting som fattades och jag kan faktiskt inte komma på vad det är. Tror helt enkelt bara att det inte var en film för mig, tyvärr. Den förtjänar dock en stark tvåa.
ami86
2012-03-25
Charmig film med mycket humor och värme. Älskade den!