Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Trassel


Kungarikets mest eftersökta (och charmiga) tjuv, Flynn Rider, träffar av en slump den blonda tonåringen Rapunzel som har livslångt utegångsförbud och är fast i ett högt torn. Mötet är början på ett hårresande äventyr som innehåller en snabb polishäst, en överbeskyddande kameleont och ett läskigt gäng banditer. Flynn har klarat sig genom livet genom att vara snygg, prata fort och ha tur - men när han väljer ett mystiskt torn som sitt gömställe ser det ut som om turen vänder. Han blir knockad, fastbunden och tagen som gisslan av den vackra och modiga Rapunzel, vars gyllene hår på 23 meter inte är det som är mest märkligt med henne. Inlåst och ensam ser Rapunzel denna tjuv som vägen ut ur tornet. En komisk kidnappning och lite utpressning senare ger sig det udda paret ut på riktigt trasslig resa.


Originaltitel Tangled
Regissör Nathan Greno, Byron Howard
Manus Dan Fogelman
Genre Komedi, Animerad, Familjefilm, Musikal, 2010-tal
Skådespelare Mandy Moore (röst), Ron Perlman (röst), Brad Garrett (röst), Jeffrey Tambor (röst), Zachary Levi (röst), Donna Murphy (röst), Paul F Tompkins (röst), M C Gainey (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6304
Filmnummer 82939

Recensioner

Skapad 2019-12-17 av Stygga-Vargen
Jag minns att jag fick höra sagan om Rapunzel åtminstone ett par gånger som barn men sagan har jag inte hört på åtskilliga år nu så jag minns inte så mycket av den. År 2010 resulterade sagan...   Läs mer »

Skapad 2019-12-11 av Strömming
Walt Disney Pictures framgångar dalade verkligen neråt under 2000-talet, efter att ha regerat stort under förra årtiondet med sin guldålder av musikaler med romantik, humor och äventyr i traditi...   Läs mer »

Kommentarer


karlmats
2022-05-01
Nja jag köper nog inte hypen riktigt. Visst är den snyggt gjord men jag är inte så förtjust i varken Rapunzel eller Flynn. Låtarna är ganska anonyma också. Filmen tar lite fart när de ger sig ut på äventyr i världen och kameleonten är en småhärlig sidekick men det räcker inte ända fram ändå. Scenen med lanternorna var dock en höjdpunkt, vilken stämning! En ganska stark 2a.
HansMoleman
2021-01-04
Ganska bra och bjöd på några skratt.
viffslan
2018-11-06
Många roliga inslag som även tilltalar vuxna. Snyggt gjord och bra röster men handlingen var alldeles för förutsägbar.
Mysharry
2018-08-11
Efter att ha sett den runt åtta hundra gånger med barnen, så tycker jag att den är helt ok. Bra svenska röster.
bnw
2018-06-18
Konstig hårfysik a la Spider-man, fast lättare att förklara med magiskt hår än vetenskapligt nät, antar jag. Gillade inte twisten i slutet, men det är ju Disney...
Rai
2018-02-27
Gäsp, urlöjlig!!!
Stygga-Vargen
2017-07-11
Den här var faktiskt långt över förväntan. Den är rolig och underhållande, musiken är bra och dessutom är den väldigt snyggt animerad.

2017-03-29
4/5. Maximus og Pasqual er lo bare for gode.
SandraCandy
2017-01-25
Favoriten bland de nya Disneyfilmerna, sett den alldeles för många gånger och den är lika bra varje gång!
Olof_Gronlund
2017-01-09
Den är ju ganska långt ifrån den riktiga storyn om Rapunzel, men det förstår jag för att den ska anpassas efter barn. Visst den fungerar, man sätter sig in i den riktigt bra och jag som 30-årig kille trodde ju att detta var en film för tjejer kring 15 år, men visst, den fungerar faktiskt. Bra blandning med musik med och lite romantik på detta. Klassisk Disney, men inget jag lär se igen.
Visa äldre kommentarer »