Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.9
av 5

Trion från Belleville


Den föräldralöse pojken Champion drömmer om att tävla i Tour de France. När han kidnappas av gangsters och tas till staden Belleville kommer mormodern Madame de Souza och hunden Bruno till undsättning. För att hitta honom tar de hjälp av en trio excentriska vaudeville-sångerskor.


Originaltitel Les triplettes de Belleville
Alternativ titel The Triplets of Belleville
Regissör Sylvain Chomet
Manus Sylvain Chomet
Genre Komedi, Animerad, 2000-tal
Skådespelare Michèle Caucheteux (röst), Jean-Claude Donda (röst), Michel Robin (röst), Monica Viegas (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4223
Filmnummer 17127

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av jbech
Trion från Belleville är en film där man har kombinerat animation och traditionell teckning på ett otrologt sätt. Filmen utspelar sig i Frankrike samt i en parodi på en stad som är meningen att...   Läs mer »

Kommentarer


Barneyk
2020-05-02
Jag har velat se den här filmen sen den kom ut och fick så mycket uppmärksamhet. Men någonting har liksom gjort att jag alltid valt bort den och sett något annat istället. Nu när jag äntligen sett den förstår jag varför, visserligen har den vissa fantastiska scener, musiknummret med tidningen och hjulekrarna osv är charmig och underbar. Men filmen som helhet är verkligen mest bara jättetråkig. Jag har även lite svårt för stilen, jag tycker den är rent av obehagligt ful många gånger. Storyn är tråkig och tempot för lågt, satir och kommentarer tilltalar mig inte nämnvärt och även om det finns en del intressant att gräva i så är det väldigt mycket som är på nivån "amerikaner är dumma, tjocka och gillar hamburgare." Nä, det här lyckas inte. Det är ändå en ganska stabil men slätsvag tvåa, den känns unik och egen nog för att klara det rätt lätt. Men, det är inte mer liksom.
Rai
2017-12-09
Nej, inte min typ av film.

2017-04-17
Bisarr men meget godt tegnet. Likte sangen.
RustyFilm
2016-12-11
Härligt långt från Disney. En hund får lov att vara hund. Och Bruno är verkligen hund, en skön jycke. Tecknad film är inte min bag men det här var annorlunda, kanske det bästa jag sett inom tecknat. Helt bilddrivet, nästan helt utan dialog.
idaho1981
2014-09-30
Fantastisk film med underfundig humor, sköna karaktärer och härlig musik!
Gordyal
2014-09-07
Snygga och fiffiga animationer håller ett visst intresse uppe, en handfull små skratt gör att jag inte tröttnar helt. Men efteråt känner jag mig blåst på såväl story som helhet. Samtidigt sitter många av bilderna kvar i huvudet. Jag borde nog sura till med en tvåa, men istället snällar jag dit en trea. (7-/15)
Salvation_Mind
2014-07-03
Väldigt snygg. Men något annorlunda och annorlunda då den befinner sig i en värld där man i princip inte talar och ganska så tunn handling för det händer ju faktiskt som oftast ingenting.
Ehrmann
2014-04-08
helt underbar bara
AlbinWesley
2013-08-29
Även om den är snygg och estetiskt tilltalande tycker jag inte riktigt att det visuella lyckas förmedla berättelsen ordentligt på egen hand, varför inte heller kritiken filmen vill förmedla med sin satir riktigt når fram. Men bra var den.
LKfen
2013-05-19
Mycket bra och fin film. Kul porträtterade karaktärer och bra gjord
Visa äldre kommentarer »