Triple Frontier

Lojaliteter prövas när fem före detta elitsoldater återförenas för att stjäla en förmögenhet från en knarkkung ? en kupp som får en rad oavsiktliga konsekvenser.
Originaltitel | Triple Frontier |
Regissör | J C Chandor |
Manus | J C Chandor, Mark Boal |
Genre | Drama, Action, Kriminalare, Thriller, Äventyr, Mysterium, 2010-tal |
Skådespelare | Ben Affleck, Oscar Isaac, Charlie Hunnam, Garrett Hedlund, Pedro Pascal, Adria Arjona, Louis Rodriguez, Juan Camilo Castillo, Reynaldo Gallegos, Madeline 'Maddy' Wary, Sheila Vand |
Hygglig action. Kul och snygga miljöer, sevärda skådisar, någorlunda spännande, men inget som ses om.
Efter att jag hade läst kommentarerna hade jag inga förväntningar - så det blev ju klart bättre än jag trodde. Det som drar ner betyget ett snäpp är de där långrandiga försöken att övertala folk att ställa upp på det vi vet att dom kommer att ställa upp på. Hatar sånt.
Enligt filmtipsets statistik har jag sett 1783 action-filmer. Triple Frontier är inte den allra sämsta, men absolut den mest försumbara. Den innehåller precis ingenting som kan trigga mig. Den ger mig exakt ingenting, varken som actionstänkare, som popcorn-rulle eller som film i allmänhet. Den är inte ens provocerande usel, den är bara så otroligt ovidkommande. Ingen spänning, ingen intensitet, ingen coolhet, ingen rapphet, ingen glimt i ögat, ingen brutalitet, inga överraskningar, ingen karisma, inget flyt osv - inte ens någon sorts kalkonunderhållningsvärde. (2/15)
Bra skådisar i en film som egentligen är helt meningslös. När filmen är slut har man egentligen bara en fundering och det är vad var meningen med denna film egentligen vad ville den berätta för en. Hur som helst är den skickligt gjord och välspelad.
Gillade denna
Har vissa sidor som är väldigt bra men är för dum och utan någon moralisk riktning som fungerar. Jag gillar att den är rätt spännande på sina ställen och att den lyckas hålla överraskningsmomenten vid liv. Jag får aldrig en stabil känsla av att jag vet var filmen är på väg vilket är rätt sällsynt. Men slutet drar ner den ett snäpp och det finns ingenting som binder ihop filmen eller som får mig att verkligen bry mig om någon eller något.
Var inte riktigt vad jag förväntade mig men ändå helt okej. Filmen lyckades göra mig engagerad och jag tyckte den var bitvis spännande. Stabil 3a.
SPOILER ALERT!!! Så jävla kassa elitsoldater som tar så många dåliga beslut :) Det bästa med hela denna filmen var att få se BA dö :)
Inte konstigt att de var fattiglappar allihopa, de kan inte ha varit någon vidare elitstyrka när de var aktiva så som de dabbade sig gång på gång. På gränsen till komiskt ibland.
Bitvis spännande men tappar enormt med tempo nånstans på mitten och lyckas aldrig ta sig tillbaka. Hade kunnat vara en riktigt bra film i Vilda Gässen-anda med bättre fokus.