Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Tropa de Elite


Två barndomsvänner blir poliser i staden Rio de Janeiro. Efter att ha funderat på att antingen läsa på högskola eller fortsätta sina polisjobb väljer de att söka till en speciell piketstyrka vars uppgift är att ta död på drogproblemen i staden. Påven ska komma på besök, hans logi ligger bara något kvarter från de problematiska slummen, läget är akut.


Originaltitel Tropa de Elite
Alternativ titel Elite Squad, The Elite Squad
Regissör José Padilha
Manus Bráulio Mantovani, José Padilha, Rodrigo Pimentel
Genre Drama, Action, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Wagner Moura, Caio Junqueira, André Ramiro, Milhem Cortaz, Luiz Gonzaga de Almeida, Fernanda de Freitas, Bruno Delia, Marcelo Escorel, André Felipe, Thelmo Fernandes, Emerson Gomes, Paulo Hamilton, Bernardo Jablonski, Fábio Lago, Fernanda Machado
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4284
Filmnummer 56015

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av niklasringdahl
\"Knark är bajs\" löd en av många antiknark-kampanjer här hemma i Sverige. Ofta belyser man här knarkandets inverkan på kroppen, hur beroendeframkallande det är, och hur det leder den fina sven...   Läs mer »

Kommentarer


Starkbröl
2022-06-01
Tight, men kunde eventuellt varit bättre. Slutet kunde varit mycket bättre. Klar fyra ändå.
Ghostface
2018-11-13
På grund av miljö blir det en väldigt färgstarkt och rå inpackad action. Filmen hade gärna kunnat gå mer på djupet i sin moral eftersom den alltid är närvarande i historien och tar ställning.
Clark
2018-10-05
Tankeställare till vänsterliberala medelklasslynglar som sitter och ojar sig över ”polisbrutalitet” och ”profilering” när de själva aldrig behöver veta av problemen i sina egna områden; politisk läxa så det står härliga till! Jag älskar BOPE.
lucius
2018-07-26
Skulle kunna vara en bra kampanj-film för legalisering av droger.
Genstruktur
2018-04-14
Rätt skönt att bo i Sverige ändå.
WillyV
2018-03-17
Stenhård.
Ful_fisk
2017-08-28
Intressant och spännande kriminalare om den otrevliga kampen mellan gangsters och poliser i Rio de Janerio. Väldigt högt tempo med en väldigt rörlig visuell stil som effektivt rusar tittaren igenom filmen, även ifall man också hinner missa ett par plotpoints på vägen. Exakt var moralen ligger hos filmen är lite svårt att utröna, vilket är något av ett minus, men själv tilltalas jag av mångtydigheten i att det inte verkar finnas andra sätt att ta i tu med gängkriminaliteten än hårt mot hårt... Huver som haver en fascinerande skildring av en brutal värld som jag är överlycklig över att jag inte lever i.
thebully
2017-03-29
Narcos
Grillo
2017-02-19
Otroligt skrikig och jobbig men ändå intressant. Så svår att följa var den inte heller. Man undrar ju dock om den här hårdföra striden mot gängen nånsin kan leda till något gott, men å andra sidan är jag väl en sån där naiv rik unge som får sig några nävar verklighet i den här filmen.
Rele
2017-02-18
Som film är den inte så bra. Osammanhängande, för mycket våld, alldeles för mycket gap och skrik. Det är väl många länder svårt att skilja kriminella och poliser efter beteendet. Jag ger en trea.
Visa äldre kommentarer »