Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Truman Show


Truman Burbank har ingen aning om att hans idylliska hemstad är en jättestudio som styrs av en regissör, och att alla stadens invånare är Hollywood-skådespelare. Sanningen är att Truman har huvudrollen i såpoperan om hans liv, som sänds live 24 timmar om dygnet, året om.


Originaltitel The Truman Show
Regissör Peter Weir
Manus Andrew Niccol
Genre Komedi, Science Fiction, Drama, 90-tal
Skådespelare Jim Carrey, Ed Harris, Laura Linney, Natascha McElhone, Noah Emmerich, Philip Baker Hall, Holland Taylor, Brian Delate, Paul Giamatti, Adam Tomei, Una Damon, Peter Krause, Heidi Schanz, Harry Shearer, Blair Slater, Joel McKinnon Miller, Tom Simmons
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 26099

Recensioner

Skapad 2019-10-16 av Jämte
Först vill jag bara säga att detta är min personliga favoritfilm. Om den visas på tv så bara måste jag stanna och se på den. Det är en film jag kan se vilken dag som helst i veckan. Handling...   Läs mer »

Skapad 2019-10-13 av Windwhistler
Dokusåporna dragna till sin spets. Jim Carrey spelar Truman, en man som ovetandes är live på tv, dygnet runt, något han varit sedan födseln (och innan dess!). Han lever ett väl inrutat liv med ...   Läs mer »

Skapad 2019-10-13 av connya
Truman Burbank (Jim Carrey) lever ett helt vanligt liv i en helt vanlig idyliskt amerikansk småstad, med en vacker fru och ett fint litet hus. Åtminstone är det vad han tror. Han är bevakad av ma...   Läs mer »

Skapad 2019-10-13 av Anonym
\"Truman Show\" handlar om den vanlige glade invånaren Truman Burbank som lever ett helt vanligt lyckligt liv. Tror han. Men sanningen är den att hans liv är en dokusåpa. Ett filmteam filmade hono...   Läs mer »

Kommentarer

yrkeschaufföre
2019-09-28
Det är ett tag sen jag såg den senast, alltid lika aktuell. Väldigt bra spelat av Carrey.
Rai
2018-02-17
Har alltid gillat den här filmen...
wemett
2017-09-07
Hade gärna sett lite till, men åh herre min skapare vilken film. Berörande, spännande och unik.
Roswall
2017-09-02
Den här inte åldrats väl, och med flera åldersringar i min egen stam inser jag att den faktiskt är rätt kass.
Starkbröl
2017-07-23
Ja, filmen är omöjlig i verkligheten. Men det är inte poängen liksom. En utmärkt satir där svinjobbige Carrey faktiskt är helt OK.
yrkeschaufföre
2017-05-25
Idén till filmen är mer än en femma men genomförandet bara en fyra, bra skådespelarinsatser men jag hade velat se lite mer.
uCj
2016-12-18
Roligt att se om den här klassikern, hela filmen bärs upp av den geniala idéen medan utförandet är helt ok men kunde ha varit bättre. Undrar hur lång tid det dröjer innan företag får adoptera barn?
Stygga-Vargen
2016-11-26
Skitkass!
wasteoftime
2016-10-15
Ja, det finns en intressant tankegång bakom den här filmen. Och den sista scenen är mer talande än övriga 102 minuter, när de frågar sig "Vad går det på de andra kanalerna?" Det är så mycket i filmen i sig, som gör hela upplägget omöjligt. Busschaufförer som inte kan köra bussar, färjor som inte kan avgå. Folk som helt enkelt är inkompetenta på det som de skall göra. Med ursäkten "men vi är ju skådisar, inte si eller så, vi kan inte det här" - hur sjutton ska ni få mig att tro på att man på detta sätt kan lura någon ett helt liv. Nä, detaljerna i den här filmen gör mig mer förbannad än något annat. Och filmen i sig är rätt träig, tycker jag. 0,5 på SH-skalan. Basta.
Sarakin76
2016-10-06
Intressant ide!