Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Tulpanfeber


I 1600-talets Amsterdam skenar handeln med tulpanlökar, och den så kallade tulpanmanin är ett faktum. I denna tid försöker den välbärgade handelsmannen Cornelis Sandvoort att skapa familjelycka med sin yngre fru Sophia. När de inte lyckas få barn anlitas en ung lovande konstnär att måla deras porträtt som ett arv till eftervärlden. Ett ödesdigert beslut som resulterar i oväntad passion, svek och lögner.


Originaltitel Tulip Fever
Regissör Justin Chadwick
Manus Tom Stoppard
Genre Drama, Romantik, 2010-tal
Skådespelare Alicia Vikander, Dane DeHaan, Jack O'Connell, Holliday Grainger, Tom Hollander, Matthew Morrison, Kevin McKidd, Douglas Hodge, Joanna Scanlan, Zach Galifianakis, Judi Dench, Christoph Waltz, David Harewood, Cara Delevingne, Sebastian Armesto
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 181
Filmnummer 116479

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


RustyFilm
2020-04-13
Det här bygger på en ganska så fyndig och lite sorglig roman av Deborah Moggach. Det hela utspelas i 1600-talets Amsterdam Men tyvärr, den här filmatiseringen är inte speciellt fyndig utan snarare virrig. Det är nog den kreativitetsförlamade filmklippningen som ger det virriga intrycket. Och då är det regissör Justin Chadwick som får ta på sig skulden för detta. Deborah som skrivit romanen är ju även delaktig i filmmanuset så manus ska man nog inte skylla på. De fyra huvudteman som det kanske lite vårdslöst hoppas emellan är: -romansen Sophia/Jan -romansen Maria/Fiskhandlaren -tulpanlöks handel -och Christoph Waltzs ej visualiserade soldat som står i stram givakt ofta.
Greystalker
2018-10-24
Snyggt filmad i trovärdiga miljöer. Annars nja.
Hompen
2018-10-10
Andra halvan av filmen bra. Första halvan förstörs av klippningen (för snabba klippningar) och av berättarrösten (visa istället för att berätta). Hade varit en bättre film om den byggs upp långsammare och skapat en stämning.
asasae
2018-02-25
Fint berättad, som en teaterfars. Men lite rörig. Gillar filmer från annan tid.
abnormal
2018-02-05
Förvånansvärt otippad handling mot slutet, vilket jag sällan upplever. Tyvärr inte alls så bra som en kombination av Alicia Vikander och Christoph Waltz skulle kunna vara. Dane Dehaan är som vanligt unlikeable och oklar.
Sir_Lord
2018-01-23
Bra miljöer och intressant kring tulpanhandeln. Men kärleksdramat mjeeeh.
StureStenhög
2017-12-28
Bra skådespelare och produktionsmässigt imponerande där man har lyckats skapa en 1600-tals-stad som känns väldigt levande. Tyvärr håller dock inte manuset samma klass, allt är helt enkelt för dumt för att man ska kunna ta det på allvar. Det är också allmänt spretigt, och det är lite för många karaktärer som inte får den kameratid de skulle behöva. Fungerar på sin höjd som okej tidsfördriv
mammene
2017-12-26
Blev lite för mycket spektakel av det hela. Egentligen är tiden och hur tulpanhandeln gick överstyr väldigt intressant, men det blev utblandat av allehanda ting som kanske kunde ha gjorts lite seriösare. Vikander är en stilikon känns det som, bär upp sin roll. Snyggt foto och miljöerna kändes tidsenliga.
myslas
2017-12-17
Rörig, rent allmänt tråkig och rätt dum.
Astrojacob
2017-12-13
Stilfullt och vackert med bra dramatik. Vikander säker igen.
Visa äldre kommentarer »