Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Tusen bitar - en film om Björn Afzelius


Med Mikael Wiehe och Marianne Lindberg De Geer som ledsagare gör vi en resa in i Björn Afzelius liv. En berättelse om en man med många motsättningar inom sig. En protestsångare, men också en sentimental balladsångare. En handfast politisk aktivist, men även en obotlig romantiker.


Originaltitel Tusen bitar
Alternativ titel A Thousand Pieces
Regissör Magnus Gertten, Stefan Berg
Manus Magnus Gertten, Stefan Berg, Jesper Osmund
Genre Dokumentär, 2010-tal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 700
Filmnummer 112135

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


HippiePatrik
2016-07-30
Väldigt deppig får björn att framstå som psykopat! Och alldeles för mycket Marianne Lindberg De Geer. Mer arkivmaterial och live med BJÖRN hade vart önskvärt, inte intervjuer men alla han kände... Det är ju en film "en film om Björn Afzelius" inte om hans vänner...
Matilda14
2015-12-14
Hamnade i någon härlig känsla av att leva på 70/80-talet och i möjlig illusion om att allt var mycket bättre/häftigare/mer spännande då.
MrBlonde
2015-10-28
Är ett stort fan av Björn men känns inte som att den här dokumentären är 100% ärlig. Lite för polerat och för mycket "klubben för inbördes beundran". Hade gärna sett mer om hans mörka sidor...
Asmorod
2015-10-27
Älskar Afzelius, men Gertten och Berg verkade inte riktigt veta var de ville ta vägen och filmen saknar en röd tråd. Tyvärr.
Netza
2015-05-14
Jag älskar Afzelius musik men håller med tidigare kommentarer om hur det bara skrapas på ytan. Varför fick inte barnen ge sin bild av sin pappa, exempelvis?
Supernaut
2015-04-25
Som förälskad i Björns musik kan jag inte ge ett objektivt betyg. Grät mig igenom detta vackra porträtt av en allt annat än perfekt person som förändrat mångas liv.
Nena2000
2015-04-13
Älskade Björn... Du har engagerat och fascinerat så många och gör det även efter döden. Kunde dock varit ÄNNU mer inträngande och närgången.....
Ghostface
2015-04-13
Stundtals ett intressant tidsdokument och stundtals ett hopkok av sensationstörstande detaljer som folk verkar älska att vältra sig i Betyget är ganska svagt.
Kulturgam
2015-04-10
Som die hard fan hade jag hoppats på mer. Denna dokumentär vadar i samma vatten som dokumentären från tidigt tvåtusental - den lånar till och med samma foto. Det förmildrande i dokumentären var att få höra mer om Björns familjeliv, hans galna mamma
Nalleman
2015-04-08
Nja inte riktigt i min smak men troligen mera p.g.a. att Afzelius musik och vänsterorientering aldrig fallit mig på läppen. För de som gillar hans musik och person var filmen säkert värd ett högre betyg.
Visa äldre kommentarer »