Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Tusen gånger starkare


Signe är en blyg 15-årig tjej och i hennes klass är det de stökiga killarna och den populära Mimi som styr. När den nyinflyttade Saga börjar i klassen sker dock en förändring, hon bryter mot de oskrivna lagarna om hur tjejer bör agera. Till en början beröms hon av lärarna för att hon tar för sig och är stark, jämfört med de andra tjejerna, men då de följer hennes exempel utbryter kaos.


Originaltitel Tusen gånger starkare
Regissör Peter Schildt
Manus Christina Herrström
Genre Drama, Komedi, 2010-tal
Skådespelare Judit Weegar, Julia Sporre, Happy Jankell, Hjalmar Ekström, Sara Linderholm, Tina Pourdavoy, Jacob Ericksson, Katharina Cohen, Göran Ragnerstam, Sten Elfström, Gerd Hegnell
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1165
Filmnummer 77545

Recensioner

Skapad 2019-11-16 av TimBuckley
Hade det så här i kölvattnet på de valtider vi i skrivande stund befinner oss i visat sig att denna film var gjord på uppdrag av det folkpartistiska kansliet så hade rimligen ingen som erfarit d...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2021-01-16
Finns så många brister med denna film att jag inte ens orkar skriva dem, men den största bristen är att det är en svensk ungdomsfilm + att den fylld med stereotyper och feministisk ren skit... URK!!!
Stygga-Vargen
2016-10-22
Den här var faktiskt över förväntan.
produr
2016-01-11
Får mig att tänka på en gammal 70 tals serie Tjejerna gör uppror men flyttad till 2000 talet ungefär .Fungerar säkert bra som diskussionsforum men framför tv hemma gör det sig inte för mig .Tjejerna gör uppror var ju i alla fall lite kul med sitt 70 tals stuk .
mr_magi
2016-01-11
Provocerande dåliga ungdomsskådisar
Matilda14
2015-12-14
Blir fortfarande provocerad av hur dålig denna film är, även efter flera år haha.
setterwall
2015-12-09
Skådespeleriet går verkligen att förbättra hos samtliga och replikerna är inte de vassaste. Men filmen har tydliga poänger och fungerar utmärkt som diskussionsunderlag för hur man ska synliggöra och bekämpa patriarkala hierarkiska normer i skolan.
cruze
2015-10-19
Skulle vilja ge filmen bättre betyg men allt är så kraftigt överdrivet, både karaktärer och manus så det går inte.
AlbinWesley
2015-06-28
Totalt misslyckande, visst har den väl goda intentioner, men allt är väldigt överdrivet och fånigt. En barnfilm, snarare än en ungdomsfilm. Och ingen bra sådan heller...
martstenb
2015-02-01
Dålig film
Krille80
2015-01-05
Jag visade denna film för mina elever i årskurs 6 och den fungerade väldigt bra som en del i vårt värdegrundsarbete. Eleverna började fundera över budskapet och de hade många tankar efteråt. För mig som lärare så skruvade jag på mig lite över bristerna i trovärdighet(främst genom lärares och rektors agerande) i filmen genom att den överdriver det den förmedlar men budskapet är dock gott och för flertalet elever så skapade detta tankar. Som filmintresserad så är detta dock ingen stor filmkonst. 2+
Visa äldre kommentarer »