Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.9
av 5

Tusenbröder


Miniserie i fem delar. Jan "Hoffa" Lenhoff startar en målarfirma tillsammans med sina två vänner Niklas och Hamid. Firman går till en början bra och jobben strömmar in. Efter ett tag visar det sig emellertid att ingen av grabbarna har något sinne för ekonomi och affärer. De blir skyldiga folk pengar och Hamid föreslår att de ska råna en bank.


Originaltitel Tusenbröder
Alternativ titel Brotherhood
Regissör Erik Leijonborg
Manus Lars Lundström
Genre Drama, Kriminalare, Mini-serie, 2000-tal
Skådespelare Ola Rapace, Anja Lundqvist, Stina Ekblad, Jacob Ericksson, Krister Henriksson, Shanti Roney, Sofia Helin, Ivan M Petersson, Tomas Pontén, Danilo Bejarano, Bisse Unger, Lisa Lindgren, Marika Lindström, Alexandra Zetterberg, Amir Barghashi, Gustav Levin, Anna Godenius, Per Burell, Fyr Thorvald Strömberg, Lena Carlsson, Magnus Skogsberg, Tommy Andersson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1609
Filmnummer 63515

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2021-06-28
Helt klart underhållande på sin tid...
Bumbi78
2021-06-28
Underhållande crime helt klart och bra för att vara svensk. Skulle gärna satt ett lite högre betyg, men jag hade extremt svårt för karaktären Nicke. Irriterade mig på honom från start.
dudson
2021-02-28
Vi har glass åxå...") Detta är ett Svensk Mästerverk när det gäller crime/heist genren/ Att man missat dessa 3-Ur schyssta rullar är ett mysterium""? Rapace äger som vanligt varje bild-ruta han är med.+ att resten av skådisarna. Spec. Roney & Tomas-Ponten gör sina rollen grymt bra! En serie som verkligen sätter avtryck gällandes svart humor & ljus-skygg företags-ekonomi= mänskligt slit#)#)
Roswall
2017-11-28
Forcerat och platt.
wasteoftime
2016-12-01
Jag fick ett infall, och kände, när jag såg en glimt av den tredje delen dyka upp i mitt flöde på Netflix, att det kanske är dags att se detta nu, det var ju väldigt omtalat när det kom, det minns jag, men jag tittar ju väldigt sällan på samtida saker, även om det händer. Det är något nostalgiskt att se tillbaks på "gamla" bilder av Sverige, eller i alla fall sådant som har förändrats. Enkla saker, som loggor och reklam, med mera. Vissa element och delar i denna serie är bra, men jag har svårt att känna någon större kemi mellan dessa tre barndomsvänner, vilket på det stora hela drar ner det rätt kraftigt. Det är okej, men inte mer, tvåan är inte jättelångt bort, men den är inte heller där. 0,4 på SH-skalan och ett godkänt, men inte mer.
AlbinWesley
2016-03-15
Det finns bitar som absolut förtjänar högre betyg, men samtidigt andra som hindrar det. Framför allt hade serien tjänat mycket på lite tajtare regi, högre stilistik, en estetisk sammanbundenhet. Då hade en fyra varit oundviklig. Rekommenderas ändock mycket väl för alla.
marxwickstrom
2014-11-11
Jag har nog sätt den här serien 100 gånger!
Jennyshima
2014-02-03
Bra manus och skådespeleri.
foppa99
2013-10-31
Imponerar
Berniey
2013-08-05
Första halvan av denna serie är suveränt berättat, men sedan börjar den svikta betänkligt med tjatig dialog och scener som bara lagts till för att dryga ut serien. Det blir som helhet ett betyg något över godkänd, tack vare inledningen och bra skådespelare.
Visa äldre kommentarer »