Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

U-571


U-571 handlar om en amerikansk ubåtsbesättning, som under andra världskriget försöker stjäla ett topphemligt instrument ombord på en tysk ubåt.


Originaltitel U-571
Regissör Jonathan Mostow
Manus David Ayer, Sam Montgomery, Jonathan Mostow
Genre Drama, Action, Krig, 2000-tal
Skådespelare Bill Paxton, Harvey Keitel, Matthew McConaughey, Jon Bon Jovi, Thomas Kretschmann, David Keith, Jake Weber, Jack Noseworthy
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5544
Filmnummer 862

Recensioner

Skapad 2019-12-20 av niilo
Ett vanligt sätt att göra krigsfilm är att satsa på explosiv action, göra karaktärerna ytterst tvådimensionella och glatt ändra på historiska fakta. Så har också Jonathan Mostow gått tillv...   Läs mer »

Skapad 2019-11-15 av Thos
Under andra världskriget när kriget rasade som mest råkar en tysk ubåt ut för ett motorhaveri. Den driver sakta på ytan mitt ute på Atlanten i väntan på hjälp från sina nazistiska vänner. ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av ausa
U-571 utspelar sig 1942, då framstegen i utvecklingen av Enigmasystemet gjorde de tyska koderna omöjliga att bryta under nio månaders tid. Kapten Dahlgren (Bill Paxton) och hans besättning på de...   Läs mer »

Kommentarer


Andreas_
2021-07-19
Väldigt bra U-båts actionfilm som utspelas under andra världskriget med många bra skådespelare och väldigt välgjort filmat av Jonathan Mostow som verkligen lyckas fånga den klaustrofobiska känslan i en gammal avdankad ubåt. Handlingen då, eller manuset om man så vill är väl lite sisådär då detta är löst baserat på en verklig händelse under andra världskriget då den beryktade enigma maskinen skulle omhändertas från tyskarna. I verkligheten så var det britterna som lyckades med detta men här är det Hollywood och tappra Amerikaner förstås som utför uppdraget vilket många klagar på, personligen så bryr jag mig faktiskt inte så värst mycket utan faller på att det är välspelat, riktigt spännande, snyggt filmat och välgjord action rakt igenom, blir som aldrig en tråkig stund, så tar man det för vad det är menat för, att underhålla, så kan jag inte annat än att säga att det är väldigt bra film, ska man gå på historia och beklaga sig över detaljer så kan jag förstå att man blir något besviken, sen lyfter dom bra skådisarna filmen över snittet också och personligen så tycker jag att detta är en av dom mest spännande och bästa ubåtsfilmer som jag sett, älskade även Rött Hav och jakten på röd oktober, tyvärr kommer jag inte ihåg mycket av Das Boot som dom flesta anser är den bästa, så jag får se om den innan jag uttalar mig där. Skådisar som Bill Paxton, Harvey Keitel, Matthew McConaughey och Thomas Kretschmann är suveräna som alltid men även David Keith och Jake Weber ska få beröm, filmen i sin helhet landar på en svag 4:a i betyg för min del.
Rai
2021-06-18
Fy och tvi... Inte alls lika bra som Das Boot...
Starkbröl
2021-04-25
Osannolikt amerikaniserat trams.
mammene
2021-01-15
En penibel situation att hamna i, hur mycket som är påhittat kan man undra. Filmen får mycket bra fram livet under ytan, konflikter/kamratskap, spänning. Sedan är det mycket actionscener och det hör väl till, blir det för mycket sådana scener så har i alla fall jag svårt att riktigt bry mig, så lite så var det här. rätt stark tvåa.
DukeIgthorn
2017-03-12
Väl osannolik och tillrättalagd händelseutveckling. Men underhållande!
spielmitmir
2016-07-12
Fyra för underhållningsvärdet. Spännande hela vägen! Skådespelarna var lite skiftande och storyn väääääldigt amerikansk (störig musik), men vet att det är den typen av film som jag gärna ser igen. En hel del upprepningar från Das Boot, kanske oundvikligt?

2016-04-08
Skjønner ikke hvor toeren kom fra? Denne var jo spennende og velgjort.
kervisch
2015-10-11
3 av 5 godkänd
Krille80
2014-11-21
Denna film borde man egentligen inte nämna tillsammans med kungen av ubåtsfilmer dvs. "Das Boot". För trots att U-571 är inget vidare på de flesta moment så slår den ändå "Das Boot" på fingrarna när det kommer till underhållning(inte för att det krävs mycket). Regi och skådespelarna är inget vidare men ändå får man lite underhållning av filmen.
LacombeLucien
2014-05-30
Näe.
Visa äldre kommentarer »