Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.1
av 5

Universal Soldier


Året är 1969. Platsen är Vietnam. Sergeant Scott ger Luc i uppdrag att döda två oskyldiga vietnamesiska barn, men han vägrar. Då bestämmer sig Andrew för att själv verkställa morden. Nevadaöknen. Nutid. Militären håller på med ett hemligt projekt - att skapa den perfekta soldaten. De väcker upp döda före detta marinkårssoldater och designar dem till stridsmaskiner.


Originaltitel Universal Soldier
Regissör Roland Emmerich
Manus Dean Devlin
Genre Action, Science Fiction, 90-tal
Skådespelare Jean-Claude Van Damme, Ally Walker, Dolph Lundgren, Ed O'Ross, Jerry Orbach, Leon Rippy, Tico Wells, Ralf Moeller, Tommy 'Tiny' Lister, Drew Snyder, Simon Rhee, Eric Norris, Rance Howard, Lilyan Chauvin
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6529
Filmnummer 622

Recensioner

Skapad 2019-10-29 av billybob
Året är 1969. Platsen är Vietnam. Sergeant Scott ger Luc i uppdrag att döda två oskyldiga vietnamesiska barn, men han vägrar. Då bestämmer sig Andrew för att själv verkställa morden. Nevada...   Läs mer »

Skapad 2019-10-29 av AddeColciago
Jean-Claude van Damme och Dolph Lundgren spelar två amerikanska soldater stationerade i Vietnam. De har varit där en längre tid och båda börjar tappa greppet. Van Damme vill inget hellre än att ...   Läs mer »

Kommentarer


Raimo_1985
2020-08-11
Wow, alltså jag minns ju att den var bra men inte så här bra! Fullt ställ hela tiden och Van Damme och Dolph är unga, snygga och roliga, fulla av energi. En 90-talsaction helt i min stil. Action, humor, passionerade insatser!
fridenpaden
2019-02-02
Det här var ingen riktig van Damme-film eftersom han inte gick ner i spagat. Han hade chansen då han var naken några gånger.
Rai
2018-03-19
Å, nej alltså!!!
BrutusBeefcake
2015-11-17
Den här filmen kommer från en svunnen tid som saknas något oerhört, i en nutid där endast karlar i trikåer får chans att visa sig på bion så kan man minnas tillbaka till när stora, starka, och skitiga män stod som förebilder till de unga i tonåren. Universal Soldier är direkt från dess storhetstid och Klåddan har aldrig varit snyggare och Dolphan blev aldrig så mycket hunk igen. Det här är action-genren så som den skall vara, den är våldsam, tuff, underhållande med riktiga explosioner och en hel jävla drös med sköna one-liners. Lägg där till två av de tuffaste under sin bästa tid. Det här är action som det skall vara, men aldrig kommer till att bli igen. För evigt saknad - riktig action med riktiga actionhjältar. R.I.P (9+/15)
LacombeLucien
2015-07-17
Måste se om.
Count_Duckula
2015-06-23
Samtidigt som jag blev något besviken kan jag inte heller sätta mindre än 3. Många minnesvärda stunder. För övrigt är filmtipsets text om filmen under all kritik "Året är 1969. Platsen är Vietnam. ..." kom igen.
Krille80
2014-11-13
När denna filmen kom kändes det som en stor grej. Två av dåtidens största actionsnubbar i samma film, mycket bättre kunde det inte bli! Sedd med dagens kritiska ögon är det svårt att säga något annat än att det är en schysst B-film. Full fart framåt är det enda som gäller blandat med lite humor. Dolph Lundgren är suverän i sin roll.
Tatty
2014-09-03
Spännande och bra. Claude Van Damme och Dolph Lundgren gör rollerna riktigt bra. Har gillat filmen sen jag varit yngre.
stenemo
2014-05-05
lite originel, men väldigt dåligt genomförd film
eliastheman
2014-02-04
Vill verkligen älska den här filmen men den håller inte riktigt upp tyvärr=( så cool idé!
Visa äldre kommentarer »