Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Upp


Carl Fredricksen har i hela sitt liv längtat efter att få upptäcka världen och leva livet. Men vid 78 års ålder verkar det vara aningen sent, tills en ödes nyck (den ihärdiga 8-årige scouten Russell) ger honom en ny chans. "Upp" tar oss med på ett spännande äventyr där det omaka paret träffar på oländig terräng, oväntade bovar och djungelvarelser. Så nästa gång du letar efter äventyr - se Upp!


Originaltitel Up
Regissör Pete Docter, Bob Peterson
Manus Pete Docter, Bob Peterson
Genre Drama, Komedi, Animerad, Familjefilm, Äventyr, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Edward Asner (röst), Christopher Plummer (röst), Jordan Nagai (röst), Bob Peterson (röst), Delroy Lindo (röst), Jerome Ranft (röst), John Ratzenberger (röst), David Kaye (röst), Jess Harnell (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 14639
Filmnummer 74058

Recensioner

Skapad 2019-11-26 av precineadd
Walt Disney sa en gång i tiden att han ville göra filmer för en hel publik och inte bara för barn. Hans mål var att producera animerad film som kunde stå jämte vanlig spelfilm och bedömas på ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-26 av frienatic
Is it a bird? Is it a plane? Nej, det är ett flygande hus med en åttioåring, en rund liten scout, en hund och en massa färggranna ballonger. Pixars Upp tar inte den lätta vägen med en pensionä...   Läs mer »

Skapad 2019-11-26 av wst
Carl Fredricksen är en 78-årig man som under hela sitt liv längtat efter att få upptäcka världen och känna hur det är att leva livet. Nu ser det ut som att allt är försent då Carl är tvung...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2022-06-26
Fin film fast lite knasig animerad...
92axha10
2019-02-27
En bra film med ett moget budskap som inte ser ner på publiken
KyLLo
2018-11-06
Det är färgsprakande och balansen mellan verklighet och fantasi fungerar i det stora. Flygscenerna är otroligt mysiga. Tyvärr är det dåligt med dem. Gubben är faktiskt hyfsat sympatisk och grejen med hunden är kul i början. Annars är filmen fylld av stereotyper, där den ena är mer osympatisk och påfrestande än den andra. Händelseutvecklingen är inte alls i min smak.
Grillo
2017-10-01
Första kvarten är en lätt femma. Sedan tappar den något men håller i fyran. Kombo av en man som heter ove o hundraåringen?

2017-01-29
En bra familjefilm som även vuxna skulle gilla.
sibylla
2016-12-10
Bästa film jag sett på länge! Hela familjen gillar.
emelee
2015-10-03
Charmig och fin, men väldigt förutsägbar. Dock sevärd, så den får 3 i betyg. Disney vet hur man gör folk känsliga. In med några djur och skapa en konflikt. Sen en hjärtvärmande återförening där antingen djuret eller människan räddar den andre. Men som den djurälskande människa jag är så faller jag oftast för detta billiga knep varenda gång.
swecarlsson
2015-03-05
En otroligt härlig och välgjord film. Hyfsat kort men hellre kort än proppad med tråkigt utfyllnadsmaterial. Funkar bra för alla åldrar.
SaraAlt
2015-01-27
Ursäkta mig medan jag gråter mig till sömns för alltid.
Krille80
2014-12-31
Jag har stor respekt för det hantverk som Pixar har bidragit till den animerade filmen och faktiskt film generellt. Därmed inte sagt att jag gillar allt de gjort. För mig är det så att jag älskar när de gör historier om människor, jag älskar mindre de filmer som blandar människor och djur, ännu mindre de med endast djur och har slutligen svårt när de använder robotar eller bilar. Denna films inledande 12 min är helt makalösa och fortsättningen är underhåller och glädjer. 4-
Visa äldre kommentarer »