2.5
2.5
Urban Cowboy
Bud Davis är en lantis som flyttar till sin farbror i storstan. Han får jobb på raffinaderiet som hans farbror arbetar på, och börjar hänga på nattklubben Gilley's där han träffar den söta dansösen Sissy. Bud tvingas bevisa sin kärlek till Sissy när en farlig före detta fånge planerar att råna Gilley's och stjäla Sissys hjärta.

Originaltitel | Urban Cowboy |
Regissör | James Bridges |
Manus | James Bridges, Aaron Latham |
Genre | Drama, Romantik, Western, 80-tal |
Skådespelare | Scott Glenn, John Travolta, Debra Winger, Cooper Huckabee, James Gammon, Madolyn Smith Osborne, Barry Corbin, Brooke Alderson, Mickey Gilley, Johnny Lee, Bonnie Raitt, Betty Murphy, Ed Geldart |
Klarar tvåan rätt klart eftersom den känns så genuin och musiken och allt skapar en speciellt stämning. Men den är ju rätt kass, tråkiga och osympatiska karaktärer jag inte tycker om. Så en svag tvåa.
Kan inte förklara varför jag egentligen tyckte om den här. Ingen direkt story att snacka om - lite kärleksproblem, en rodeotävling på mekanisk tjur och elaka manliga karaktärer. Kanske jag föll för den ändå rätt romantiserade bilden av södern. Oavsett så är det en skön stämning igenom hela filmen och både Winger och Smith är sådär avskalat sexiga som de kunde vara innan all hysteri med kvinnliga ideal.
Den är jävligt lång iaf.
Innehåller 6 av mina 20 favoritteman: cowboys, cynism, divor, en kvinna + två män, slampor samt ytlighet. Tempot är lika lugnt som i en country-låt.
Lite förutsägbar men bra skådespel.
Annorlunda film. Faktiskt rätt bra. Travolta är bra likaså Winger
travvan i högform! tunn story dock!
Känns som om det speglar "livet" i södra Amerika bra, iaf från mina fördomar...
Töntig och kvinnoförnedrande film med kasst skådespel från Travoltas sida.