Utan kärlek

En vetenskapsman och en kvinna gifter sig av praktiska skäl.

Originaltitel Without Love
Regissör Harold S Bucquet
Manus Donald Ogden Stewart
Genre Komedi, Drama, 40-tal
Skådespelare Spencer Tracy, Keenan Wynn, Katharine Hepburn, Lucille Ball, Carl Esmond, Patricia Morison, Felix Bressart, Emily Massey, Gloria Grahame

2015-01-14
Det är med stor förvåning som jag konstaterar att denna film var en ordentlig besvikelse. Förväntningarna på en film fylld med humor, glädje, romantik och lite sköna karaktärer grusades ordentlig. Istället fick jag en seg och händelselös film som först glimtar till under dess sist 6 minuter. Väldigt förvånande att detta inte var bättre då Tracy och Hepburn brukar imponera på mig. Att det här är samma man som skrivit den underbara filmen "The Philadelphia Story(1940)" är svårt att tro. 2-
Gigi1943
2013-02-28
Den fånigaste filmen med mitt favoritpar, har skrivit "syrgasapparat" i kanten för att komma ihåg vad den handlade om!
Tonti
2012-05-13
Skådisarna är som vanligt charmanta men storyn är minst sagt menlös. Dock är dialogen ibland riktigt underhållande och filmen sevärd trots att den är utdragen.
Astrojacob
2010-12-21
Underbara proffs - ok, men intrigen både töntig o lam. Egentligen aldrig riktigt rolig, mest småmys o kvicka kommentarer. Filmen lyfter aldrig o jag såg klart den mest för Spencer o Katharines ljuvliga spel. Hyfsad Trea, inte mer.
Andravåningen
2008-08-09
spencer tracys och katharine hepburns samspel gnisslar inte ett ögonblick vilket är nödvändigt. man sitter och är rädd att någon plötsligt ska missa det rätta tonfallet och få korthuset att braka samman. för herregud, hepburns karaktär är alltid alldeles för intelligent för att man ska kunna förstå hur hon pallar den där uppblåste, nästan aggressive, mesen. historien var annars händelselös för sina 111 minuter, men humorn håller och slutet räddade en hel del.
MaraJade
2007-09-22
Spencer Tracy och Katharine Hepburn är som vanligt bra men handlingen (om än stundtals charmig) kunde ha varit bättre.
Pärlemor
2007-09-06
Rar film med vitsig dialog! Håller med Goeran helt! På DVDn finns extramaterial, en präktig moralkaka från Purity Squad om att brott lönar sig inte, och en Tex Avery cartoon med Cinderella (1945) i traditionell Tom&Jerry-stil. Sens moral > Hepburn, Tracy & Ball är bäst på den DVDn!
Bomkia
2006-04-18
Underhållande, men det klickar inte fullt ut med mig, trots som vanligt briljanta Hepburn och Tracy. 3++
Kurosawafan
2005-11-06
De är underbara, som vanligt
goeran
2005-02-20
Även om manuset inte är så lyckat så förvandlar Katharine Hepburn och Spencer Tracy det till en mycket roande historia; de har sällan varit bättre.