Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Vaiana


I det forntida Oceanien i Söderhavet ger sig seglaren Vaiana ut för att leta efter en sägenomspunnen ö. På sin fantastiska resa slår hon sig ihop med den legendariske halvguden Maui, och tillsammans korsar de det öppna havet. Under den actionspäckade färden stöter de på jättelika havsvidunder, sällsamma dolda världar och uråldrig folktro.


Originaltitel Moana
Regissör Ron Clements, Don Hall, John Musker, Chris Williams (I)
Manus Jared Bush
Genre Komedi, Animerad, Familjefilm, Musikal, Äventyr, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Auli'i Cravalho (röst), Dwayne Johnson (röst), Rachel House (röst), Temuera Morrison (röst), Jemaine Clement (röst), Nicole Scherzinger (röst), Alan Tudyk (röst), Oscar Kightley (röst), Troy Polamalu (röst), Puanani Cravalho (röst), Louise Bush (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1685
Filmnummer 123106

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av Stygga-Vargen
När jag växte upp så tecknades alla filmer - åtminstone de flesta - för hand och även om det gjordes en del datoranimerade filmer även på den tiden så var de ganska lätträknade. Idag är de...   Läs mer »

Kommentarer


baba_jaga
2022-12-04
Bästa Disney på mycket länge. En film om mänsklig fåfänga, önskan om att bli älskad och hur fel man kan hamna när man försöker bli det. Intressanta antagonister som inte är endast onda.
karlmats
2022-05-17
Det här känns som en film man ganska snabbt kommer att glömma. Moana är ok i huvudrollen som man har sett många gånger förut, om än i annan kulturell tappning. Maui, spelad av Dwayne Johnson är mest irriterande och påminner mer om en doucheig surfer dude än en halvgud. Det saknas en bra badding, eldgubben i slutet hade inte direkt någon karisma att tala om. Det saknas även en bra sidekick, retardo-kycklingen var lite kul men det var ju inte direkt mycket variation i användandet av honom. Krabban var ganska rolig ändå och höjde filmen, men det är för liten del för att göra någon större skillnad i slutändan. De här söderhavsmytologierna som man har buntat ihop till en generisk religion/tradition är inget som lockar mig speciellt mycket så helhetsintrycket blir ganska slätstruktet, låtarna är också ok men inget som konkurrerar med den gyllene eran i början på 90-talet direkt. Snygga animationer men längre än en 2a känns aldrig aktuellt.
Rai
2022-02-01
En rätt medelmåttig Disney Film som sagt var hamnar mitt i mellan...
92axha10
2019-06-19
Allt igenom välgjord film med bra musik i sann Disneyanda.
TheHorrorfan
2019-03-02
Helt okej. Lite överskattad kanske, men inga större fel men heller inte direkt några magnifika inslag.
Newt
2019-02-19
Medryckande och vacker
Hannats
2019-01-08
Det är kul att disney utvecklat sina kvinnokaraktärer, mindre kul att männen överlag fortfarande är samma stereotypa. Den här filmen bjöd mig inte på något oväntat. Klassiska comic reliefs, platt musik, inga överraskningar i handling. Meh
asasae
2018-12-30
Fin och snyggt tecknad film som vi även vuxna kan njuta att se.
Maggan04
2018-12-26
Väldigt stark 4a. Väldigt vacker film
Tatty
2018-09-16
Oh den var väldigt rolig, bra, spännande och äventyrlig! Gillar hela filmen!!
Visa äldre kommentarer »