10 Cloverfield Lane

Efter att ha varit med om en bilolycka vaknar en ung kvinna upp i en källare. Där möts hon av en man som hävdar att han räddat henne från en kemisk attack som har gjort världen utanför obeboelig.

Originaltitel 10 Cloverfield Lane
Alternativ titel Ten Cloverfield Lane
Regissör Dan Trachtenberg
Manus Josh Campbell, Damien Chazelle, Matthew Stuecken
Genre Drama, Thriller, Skräck, Science Fiction, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Mary Elizabeth Winstead, John Goodman, John Gallagher Jr, Bradley Cooper (röst)
Betygsantal 2078

Skapad 2019-12-04 av Stygga-Vargen
Ibland sitter jag och funderar över om det finns liv på andra platser än just här på Jorden och med tanke på hur ofantligt stort universum är så tycker jag faktiskt att det vore ofantligt kons...   Läs mer »

Bokföringsprogrammet Mineko

Andreas_
2023-04-09
Detta är en film som hade kunnat vara så bra tills den blir helt förstörd av slutakten, ofta så är det tvärtom, en film är tråkig och medioker tills slutet som sedan räddar upp hela filmen med en spännande och häftig twist, typ som Shyamalans filmer men här är det Dan Trachtenberg som är regissören och en ganska duktig sådan med tanke på att han inte gjort mycket att anmärka innan denna film och han får till en spänning och och krypande klaustrofobi i bunkern som hela filmen i stort sett utspelar sig i men tyvärr får han regissera en film som blir katastrof på slutet istället för ett stabilt verk rakt igenom...tre bra skådisar i huvudrollerna också men vad hände då med manuset? Jo denna film var skriven som en just klaustrofobisk bunker thriller där någon berättar en historia som ingen kan kolla upp om den stämmer eller ej och helt enkelt får lita på denna person tills bevisen börjar visa sig att allt är en lögn...eller? so far so good, oerhört spännande psykologisk thriller med en suverän John Goodman som bunkerns ägare och numera ledare, Mary Elizabeth Winstead en kidnappad och ofrivillig deltagare och John Gallagher Jr som en frivillig deltagare som John Goodman ofrivilligt släppt in och alla tre spelar riktigt bra och har bra kemi, så här är filmen uppe i en stark 4:a i betyg och detta var original manuset och hur storyn egentligen skulle vara tills JJ sci-fi nörden Abrams och hans fåniga bad company bolag som kommer in i bilden och förstör hela filmen med att ruinera ett perfekt manus och göra det till någon Alien Sci-fi Bad Ass Ripley kopia i slutakten där Mary Elizabeth Winstead ska bli nya Ripley och gå Rambo på massa Aliens som vi känner igen från första Cloverfiled filmen, så tyvärr, slutet förstör denna film totalt och landar nu endast på en mycket svag 3:a, hade inte JJ Abrams lagt sig i så hade filmen fått en stark 4:a i betyg...så detta förstörde mycket men första 3 akterna är riktigt bra och spännande.
Dream
2023-01-28
Byggs upp en kuslig stämning, men ändå inte så värst skrämmande trots allt, förväntade mig mer.
Merwinna
2022-08-21
Hyfsat spännande och psykologiskt trovärdigt. Det blir aldrig tråkigt, och man vill verkligen veta hur det ska gå. Hela filmen bygger på spänningen, då man tillsammans med tjejen velar mellan att tro att gubben talar sanning, och att han ljuger (eller själv inbillar sig) om den yttre faran. Jag gillar tjejens mod, inginuitet och kampvilja! Hade dock önskat ett annat slut. Detta kändes ganska barnsligt och fånigt.
OffTheGround
2022-07-17
Hyfsat spännande men hade hoppats på annat slut.
abnormal
2019-12-23
Uppskattar att filmen gör det oklart för tittaren vad som verkligen händer och man dras in i nyfikenhet. Gillar ändå slutet.
quelnightmare
2019-12-11
Ett smart och tight kammarstycke som bygger upp spänningen noggrant.
2019-08-03
Det finns mycket att uppskatta här. Största tillgången är den intensitet mellan dels karaktärerna men också hos mig som tittare då jag befinner mig i ovisshet om vad som är sant och vem jag ska lita på. Regiarbetet bör också berömmas då scenerna utspelar sig mellan få skådespelare och inom små miljöer. Det enda som fattas för ett toppbetyg är att få till slutet. Tyvärr blir det en sörja av slarvighet och en besvikelse vilket gör att betyget faller. 3+
92axha10
2019-06-21
Stämningsfull film som tappar det med ett svagt slut.
WillyV
2019-03-11
Svag trea, som tappar sista tio minuterna.
Hanness
2019-03-02