Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.2
av 5

Valhalla Rising


I åratal har den skräckinjagande vikingen Enöga, en stum krigare som spridit fruktan vida omkring för sina övernaturliga krafter, hållits fången av hövdingen Barde. Med hjälp av Are, en modig slavpojke, lyckas Enöga dräpa sin fångvaktare och fly. De två tar sin tillflykt till ett vikingaskepp på väg mot Jerusalem med Guds egna soldater. Tillsammans med Are påbörjar han en resa in i mörkrets hjärta.


Originaltitel Valhalla Rising
Regissör Nicolas Winding Refn
Manus Roy Jacobsen, Nicolas Winding Refn
Genre Drama, Äventyr, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Mads Mikkelsen, Alexander Morton, Stewart Porter, Maarten Stevenson, Matthew Zajac, Gordon Brown, Gary McCormack, Andrew Flanagan, James Ramsey, Gary Lewis, Jamie Sives, Ewan Stewart, Rony Bridges, Robert Harrison, Andy Nicolson, Douglas Russell
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2059
Filmnummer 75856

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Starkbröl
2022-02-14
Vikingar har en dålig dag på jobbet.
Murvel48
2022-01-06
Ett ganska fascinerande konstverk som håller nyfikenheten vid liv.
Barneyk
2018-04-03
Sjukt snygg och varit mer traditionell hade den kunnat vara otroligt bra, men antagligen inte lika intressant för Refn. Jag tycker den börjar okej ändå men vartåt det lider tycker jag det blir allt tråkigare och mer ointressant. Tematiken känns ointressant och jag tar inte till mig något alls. Tvåan är oerhört svag men stämningen funkar ibland och den är så snygg och effektiv med ljudsättning osv. Men den svagaste av svaga tvåor.
JD
2017-12-15
En film så gott som helt utan psykologi. Den tänker om sig själv att den istället är mytologi. Ekvationen är lera plus sammanbitna miner och stirrande blickar plus ultravåld plus ödesmättade repliker som komna från ingenstans plus frivilligt människooffer minus minsta tendens till humor eller distans är lika med mytologi. Det känns dock inte riktigt som att ekvationen går ihop. Fina naturbilder dock. Och Mads har ett vackert (om än vanställt) ansikte.
Halofreak92swe
2017-04-27
Sämsta jag sett på väldigt länge.
franq
2016-04-22
Anledningen till att jag nosade reda på den här filmen var att den skulle handla om en landstigning i ett visst främmande land. Tvärtom många av de andra kommentarerna så blev jag positivt överaskad. Jag hade förväntat mig något conan-dravel med en massa muppiga vikingar som sprang runt och sprutade testosteron. Istället får jag ett/några enkla men brutalt rakt berättade livsöden som flirtar stenhårt med vikingatidens mythos samt plockade upp några av de mer intressanta aspekter med brytningstiden mellan asatro och kristendom. Jag gillar det grovhuggna bildspråket. Hade den inte haft en total avsaknad av kvinnor så hade jag eventuellt givit den en fyra.
Godamodern
2015-08-16
En av de sämsta filmer jag sett.
janne
2015-04-19
En film som jag sett fram emot att se, men mina förväntningar var nog alldeles för höga. Filmen kändes ganska seg och lite rörig, så jag måste erkänna att jag stängde av och gick och lade mig efter en stund.
Ima_Tree
2015-04-19
Orkade inte se klart. Kändes som att Refn (bra namn) försökte sig på någon han inte riktigt kunde bemästra. Svår Tarkovskijwannabeism med lite Herzoggalenskap.
kokopelli
2015-03-17
Tystnad kan vara en oerhört stark effekt i en film, om det används med lite måtta. Vissa scener blev mest långa och lite trista. Men filmen var ändå värd att se för att den stundtals är vacker och annorlunda gjord.
Visa äldre kommentarer »