2.3

Välkommen till festen

Medan Isabells föräldrar är borta har hon bjudit in några av sina närmsta, mest skötsamma vänner för att fira nyårsafton i sitt hus. Hur som helst så försvinner den goda andan när några äldre killar förstör partyt. Alkoholen de har med sig försätter tonåringarna i ett frenetiskt tillstånd där vänner blir fiender, par strular med varandra och en medicinstuderande, Peter, nästan blir dödad på ett party de inte kommer glömma i första taget.

Originaltitel Välkommen till festen
Regissör Ella Lemhagen
Manus Ella Lemhagen, Pernilla Glaser
Genre Drama, 90-tal
Skådespelare Charlotte Ståhlberg, Jenny Lindroth, Nina Woodford-Berger, Fredrik Beckman, Kristian Lindhe, Ramses del Hierro, Olle Sarri, Sandra Nilsson, Ann Petrén, Lennart R Svensson, Johan Svangren, Anna-Tea Schönmeyr, Alexander Peyre Dutrey, Anna-Tea Schönmeyr, Natalie Sleiers, Tina Carlson, Andreas Skjönberg, Sebastian Ylvenius, Benitha Karlsson, Peter Sjöberg, Lamine Dieng

FabianBom
2018-03-20
Vi få åter se många av ungdomarna från förra filmen, drömprinsen, dock ej samma figurer utan skådisarna, och denna film gör ett väldigt bra skildring av vad som kan ske på en till början enkel nyårsfest, som sedan flippar ut, med fylla, otrohet, strul, bråk, tjafs, kärlek, sex. En av de bästa drama ungdomsfilmerna som svensk film gjorts.
2016-10-21
En av de bättre svenska filmerna som gjordes på 90-talet.
AlbinWesley
2015-06-28
Riktigt risigt. Den är gjord i en period då det känns som att svenska konstnärer inte själva visste riktigt om deras verk egentligen var ironiska eller inte - nåt slags postmodernistisk hjärnkollaps. Det finns några få fina grejer med den här filmen, ett par hyggliga karaktärgestaltningar. Men mest är det hemskt illa, skådespelet och manuset framför allt. Usch.
burglarized
2015-05-18
Ren ångest. Hatar alla karaktärer utom lillebrorsan.
Lollope
2014-12-31
Älskar den <3
Undine
2014-11-15
Wow, vilka minnen. Man bör nog ha varit tonåring i slutet på 90-talet för att uppskatta denna. Tyvärr lite mkt scener som går överstyr, men de har verkligen lyckats fånga alla klassiska roller. Dock tyckte jag ändå inte den gav så mkt.
moggeke
2014-09-19
Vilken fest
Korben_Dallas
2013-10-17
Fast de är en 90 tals fest, är de bara små skillnader ifrån hur de kan se ut idag. Feta fittan i röd klänning var hemsk (karaktär då)
Gigi1943
2013-03-04
Jag ville se filmen för att Ann Petrén var med ... var hon verkligen det??? Jag hörde att hon spelade "mamman" men hennes såg jag bara en skymt av, dåligt att ge den rollen till en så stor aktris, borde varit en liten okänd "vemsomhelst" för inte någon kan med ärlighet säga att det var Ann i den kjolen. Detta är garanterat VÄRLDENS SÄMSTA FILM! Fy hundan vad jag led, att jag orkade hela var ju bara för att jag trodde Petrén skulle dyka upp nån gång, jaha, var det hon man såg en kjolskymt av i slutet. Tror jag måste se om början och slutet!
menschenfeind
2012-11-18
Svenskt 90-tal! Teatralt som fan! Broder Daniel! Ja!