Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Välkommen till Pleasantville


I 50-talets Pleasantville är livet svart-vitt, lagom och oskyldigt perfekt. Det regnar aldrig, basketbollarna går alltid i korgen, och maten står på bordet när pappa kommer hem från jobbet. Och sex - det finns bara inte... Men helt plötsligt och mystiskt hamnar David mitt i denna 50-talsidyll! Nu börjar det hända saker i staden som ingen ens vågat tänka på. Och i färg dessutom...


Originaltitel Pleasantville
Regissör Gary Ross
Manus Gary Ross
Genre Drama, Komedi, Fantasy, 90-tal
Skådespelare William H Macy, Tobey Maguire, Joan Allen, Reese Witherspoon, Jeff Daniels, Marley Shelton, Marissa Ribisi, Jane Kaczmarek, J T Walsh, Paul Walker, Danny Strong, Marc Blucas, Don Knotts, Dawn Cody, Maggie Lawson, Andrea Baker, Giuseppe Andrews, David Tom
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6981
Filmnummer 332

Recensioner

Skapad 2019-12-12 av JoeZ
Det finns alldeles för få filmer som är goda rakt igenom, filmer som får en att le. På vissa sätt går den här att jämför med Singin In The Rain, den har samma godhet och gladhet som man län...   Läs mer »

Kommentarer


Stygga-Vargen
2017-08-01
Klassiker!
Jompalompier
2017-02-15
Känns som en barnfilm i början. Lite kul idé men blir ganska snabbt tråkigt. Även om den är lite snyggt gjord med färg/svartvitt.
AlbinWesley
2015-11-29
Tycker att intrigen kanske är lite för krystad, men överlag är det en toppenfilm som handlar om att äta frukten från kunskapens träd. På många sätt en bättre tolkning av H. G. Wells Tidsmaskinen, än George Pals filmatisering. Om man vill se den som sådan!
Kalasjnikaj
2015-02-12
Snyggt gjord, en helt OK film!
Krille80
2014-11-08
Underskattad, oerhört trevlig liten film. Något så ovanligt som en ''lättsam'' komedi som faktiskt får en att fundera över ett och annat när man har sett den. Läcker användning av färger som del av handlingen. Bra skådisar, bra manus och en genomarbetad regissörinsats. En underhållande film.
Rhofpheh
2014-09-18
Ett fantastiskt budskap men tyvärr mediokert utfört. Många scener stod ut som enormt känslomässiga och tunga, särskilt för att vara en komedi, men om man tänker på den faktiska storyn, hur den sköttes samt vissa karaktärer, särskilt tv-reparatören, så kan jag inte hjälpa att tänka att det här kunde gjorts väldigt mycket bättre. Ett litet extra plus för fotot dock, de gjorde de riktigt bra.
Dele
2014-07-28
En underhållande och varm film som tydligt men tacksamt tar upp sådant som förändring och rädsla för detsamma. Ett alltid aktuellt ämne, och även om det här mest behandlas ur ett historiskt perspektiv, och allt inte vågar beröras, så bör det inte vara alltför svårt att överföra andemeningen till nya och mer aktuella situationer. Gott så!
Bumbi78
2014-02-23
Mångbottnad och förbisedd dramakomdi. Gemytlig stämning med vackert foto. Funkar utmärkt som matiné en regnig eftermiddag.
viktordylan
2013-06-20
Förstår inte alls de höga betygen. Krystad och extremt övertydlig. Hade det skötts subtilt hade det varit en sak men här blir det bara löjligt. Maguires moralpredikan i slutet fick mig att vilja spy. Tack, men nej tack.
Howler19
2013-06-20
Aningen övertydlig i alla sina metaforer, men en väldigt trevlig film trots allt med två favoriter i Maguire och Witherspoon.
Visa äldre kommentarer »