Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Valkyria


Under mitten av andra världskriget återvänder överste Claus von Stauffenberg till sitt hemland för att ansluta sig till den grupp militärer som konspirerar för att mörda Hitler och befria Tyskland från diktatur. I en tid där ingen går att lita på tvingas Stauffenberg leda operationen och spela ett dubbelspel för att sedan själv döda Hitler.


Originaltitel Valkyrie
Regissör Bryan Singer
Manus Christopher McQuarrie, Nathan Alexander
Genre Drama, Thriller, Krig, 2000-tal
Skådespelare Tom Cruise, Kenneth Branagh, Bill Nighy, Tom Wilkinson, Carice van Houten, Thomas Kretschmann, Terence Stamp, Eddie Izzard, Kevin McNally, Christian Berkel, Andy Gatjen, Jamie Parker, David Bamber, Tom Hollander, David Schofield, Halina Reijn
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5909
Filmnummer 60101

Recensioner

Skapad 2019-11-25 av niklasringdahl
Vad skulle västvärlden göra utan andra världskriget? Inte bara har vi fått många ologiska gränser och evighetslånga hatfyllda konflikter på många kontinenter. Vi har dessutom fått en kader ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-23 av rikirock
Överste Claus von Stauffenberg (Tom Cruise) får ett uppdrag, ett uppdrag som är farligt och skulle det gå fel så finns det ingen som kan rädda honom. Hans uppdrag är att döda Adolf Hitler. Han...   Läs mer »

Kommentarer


karlmats
2022-01-26
Lite av en superhjältefilm i historisk doku-tappning. Stauffenberg porträtteras som en onekligen som Tysklands sista hopp och vem passar då bättre att ta in än Tom Cruise, övermänniskornas riddare. Det faktum att alla pratar engelska stör mig lite grann men jag antar att det hade varit svårt att göra det på nåt annat sätt så man får väl försöka ha överseende med det. Casten är ju enormt bred och fylld av talang. Spänningen upprätthålls ganska bra utifrån att 99% av publiken troligtvis har koll på sin Hitler-historia. Det politiska intrigerandet verkar ha följd historien ganska väl, men jag tycker nog att det saknas lite kontext kring krafterna som leder oss fram till denna komplott, nu blir det lite svartvitt men en kul resa var det ju ändå. I slutändan kändes den dock ganska tam och inte tillräckligt engagerande för att komma undan med mer än en ganska stark 2a.
Albion
2021-04-24
Intressant men också lite charmlöst. Jag ska inte dra ut mer på det här utan jag letar dit en stark 3;a , dvs 3+
Jannebanan
2021-04-11
Inte så tokig, men generellt har jag svårt att gå igång på filmer där jag redan vet hur det slutar.
dudson
2020-10-10
Märklig historisk plot detta. Alla inblandade verkar veta... vad den där Stauffenberg planerar. Men ingen märkbart säger nått. Nej ett riktigt fegt rått spel dom håller på med. Snygg film ändock" Men stör mig på engelskan när dom skall prata tyska. 2+
sodomiten
2018-12-09
Jag tycker detta var bra. Man kramar ur det mesta av de dramatiska ögonblick som ägde rum vid den här tidpunkten. Men filmen är alldeles för lång. Känns som det kunde kortats ner med minst en halvtimme.
RustyFilm
2016-12-11
Det här är baserat på en fascinerande och sann historia från andra världs-kriget. Filmatiseringen är snyggt och gediget genomförd. Stör mig dock på huvudrollen överste Claus von Stavfenberg som spelas av Tom Cruise. Inte för att det skulle röra sig om dåligt skådespeleri utan missmatchen mellan översten som karaktär och Cruise utseende
Florian1978
2016-08-01
Nja, den får väl fram de centrala dragen och den gör inte någonting fel direkt. Men det finns flera problem här. Stauffenberg framställs väldigt "slätt" och manuset lägger tonvikt på nästan varenda scen vilket leder till en dålig dramaturgi i filmen. "Attentatet mot Hitler" är bättre.
BrutusBeefcake
2015-11-15
Man har misslyckats helt med att få en känsla av andra världskriget och det tyska riket, mycket pga att generalerna springer runt och har brittisk eller amerikansk dialekt, det kändes inte alls seriöst. Sedan var den aldrig särskilt spännande heller men det var åtminstone en smula välgjort. (5+/15)
MaxMackan
2015-04-27
Kompetent och välgjort. Singer lyckas göra det spännande och skådisarna gör det bra. Tycker det är en snygg övergång till engelska. Det irriterar bara en liten stund sen kommer man in i det. Man slipper iaf det pinsammaste sättet att göra språket på: Engelska med tysk brytning.
hellman
2015-03-22
Warum sie Englisch sprechen?
Visa äldre kommentarer »