3.5
3.5
Vampyrernas natt
Professor Abronsius och hans assistent Alfred är ute efter att förgöra en slovensk vampyrfamilj, greve von Krolock och hans son Herbert. Saker kompliceras dock då greven bjuder in, och fångar dem i sitt slott och erbjuder dem att gå med i hans klan. Alfred förälskar sig i vackra Sarah, som också hålls fången medan Herbert visar sig ha homosexuella avsikter för Alfred.

Originaltitel | Dance of the Vampires |
Alternativ titel | The Fearless Vampire Killers, Pardon Me, But Your Teeth Are in My Neck, Dance of the Vampires |
Regissör | Roman Polanski |
Manus | Gérard Brach, Roman Polanski |
Genre | Komedi, Skräck, 60-tal |
Skådespelare | Roman Polanski, Jack MacGowran, Alfie Bass, Jessie Robins, Sharon Tate, Ferdy Mayne, Iain Quarrier, Terry Downes, Fiona Lewis |
I Roman Polanskis film vampyrernas natt får vi följa professor Abronsius och hans lärjunge Alfred, i deras sökande efter vampyrer i det mycket kalla Transylvanska landskapet. Abronsius har blivit ... Läs mer »
Har en lite speciell humor som funkar helt okej! Rätt snygga miljöer och professorn är klassisk! Ganska svag trea!
Tiden har nog kommit ikapp den här filmen en del vad gäller dess status i filmhistorien. En del coola fysiska nummer och filmtekniska lösningar som är före sin tid men tempot och humorn är svår att ta idag.
Minns den som ganska hyfsad.
Fina miljöer och rolig film. Stark trea!
Scenografin är häftig, men inte trodde jag att denna klassiker skulle vara så pass trist. En del lustigheter och den går nästan över i fars stundtals, men problemet var att det emellan blev rejält trist. Sämsta Polanski jag hittills sett.
Fina miljöer och jag gillar slutet, men tempot är ganska långsamt och lustigheterna inte alltför många.
Detta är en lyckad kombination av komedi och skräckfilm. Den är lite skum och flummig men den är gjord med glimten i ögat. Miljöerna är fina och snyggt filmat och dessutom har den en hel del charm. Den alternativa titlen på filmen: "Pardon me, but your teeth are in my neck" är ju riktigt rolig.
Otroligt tramsig och flamsig film. Antar att det är meningen att det ska vara roligt, men jag skrattade inte en enda gång. Svag tvåa. Polanskis i särklass sämsta film.
Allt Sharon Tate är med i är en stark femma. Allt professorn är med i är en stabil tvåa. Resten av filmen är typ en fyra. Men professorn är med så mycket att det förstör, han förstör lika mycket som Sharon Tate förgyller. Hade Sharon inte varit med hade det blivit en tvåa.
Jag ger den en svag 2:a pga att jag tycker miljöerna är väldigt lyckade, det känns liksom äkta. Manuset är dock ett haveri av sällan skådat slag. Filmen får en extra dimension om man känner till vad som hände med vackra Sharon Tate senare.