Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Vampyrernas natt


Professor Abronsius och hans assistent Alfred är ute efter att förgöra en slovensk vampyrfamilj, greve von Krolock och hans son Herbert. Saker kompliceras dock då greven bjuder in, och fångar dem i sitt slott och erbjuder dem att gå med i hans klan. Alfred förälskar sig i vackra Sarah, som också hålls fången medan Herbert visar sig ha homosexuella avsikter för Alfred.


Originaltitel Dance of the Vampires
Alternativ titel The Fearless Vampire Killers, Pardon Me, But Your Teeth Are in My Neck, Dance of the Vampires
Regissör Roman Polanski
Manus Gérard Brach, Roman Polanski
Genre Komedi, Skräck, 60-tal
Skådespelare Roman Polanski, Jack MacGowran, Alfie Bass, Jessie Robins, Sharon Tate, Ferdy Mayne, Iain Quarrier, Terry Downes, Fiona Lewis
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2763
Filmnummer 5573

Recensioner

Skapad 2019-12-15 av Rickhard.H
I Roman Polanskis film vampyrernas natt får vi följa professor Abronsius och hans lärjunge Alfred, i deras sökande efter vampyrer i det mycket kalla Transylvanska landskapet. Abronsius har blivit ...   Läs mer »

Kommentarer


Barneyk
2019-07-09
Har en lite speciell humor som funkar helt okej! Rätt snygga miljöer och professorn är klassisk! Ganska svag trea!
MaxMackan
2018-07-25
Tiden har nog kommit ikapp den här filmen en del vad gäller dess status i filmhistorien. En del coola fysiska nummer och filmtekniska lösningar som är före sin tid men tempot och humorn är svår att ta idag.
Stygga-Vargen
2017-08-01
Minns den som ganska hyfsad.
ASSFACE
2017-01-02
Fina miljöer och rolig film. Stark trea!
Bumbi78
2016-06-20
Scenografin är häftig, men inte trodde jag att denna klassiker skulle vara så pass trist. En del lustigheter och den går nästan över i fars stundtals, men problemet var att det emellan blev rejält trist. Sämsta Polanski jag hittills sett.
Dele
2015-04-09
Fina miljöer och jag gillar slutet, men tempot är ganska långsamt och lustigheterna inte alltför många.
Krille80
2014-12-14
Detta är en lyckad kombination av komedi och skräckfilm. Den är lite skum och flummig men den är gjord med glimten i ögat. Miljöerna är fina och snyggt filmat och dessutom har den en hel del charm. Den alternativa titlen på filmen: "Pardon me, but your teeth are in my neck" är ju riktigt rolig.
Hypostas
2013-11-19
Otroligt tramsig och flamsig film. Antar att det är meningen att det ska vara roligt, men jag skrattade inte en enda gång. Svag tvåa. Polanskis i särklass sämsta film.
Tolkana
2013-07-13
Allt Sharon Tate är med i är en stark femma. Allt professorn är med i är en stabil tvåa. Resten av filmen är typ en fyra. Men professorn är med så mycket att det förstör, han förstör lika mycket som Sharon Tate förgyller. Hade Sharon inte varit med hade det blivit en tvåa.
Necross
2012-11-24
Jag ger den en svag 2:a pga att jag tycker miljöerna är väldigt lyckade, det känns liksom äkta. Manuset är dock ett haveri av sällan skådat slag. Filmen får en extra dimension om man känner till vad som hände med vackra Sharon Tate senare.
Visa äldre kommentarer »