Vanilla Sky
David Aames är rik och snygg och lever ett bekymmerslöst liv. En kväll begår han ett stort misstag som innebär att han förlorar sin drömkvinna, Sofia. I sitt sökande efter henne kastas David in i en karusell av romanser, sex och lögner som slutar med att hans före detta flickvän begår självmord och han själv råkar ut för en bilolycka och hans ansikte blir förstört. Hans tur ser ut att vända när Sofia förklarar att hon älskar honom och en skicklig plastkirurg lyckas operera honom till sitt forna jag. Men när konstiga saker börjar inträffa inser han att hans liv har tagit en vändning som ligger bortom hans kontroll.
Originaltitel | Vanilla Sky |
Regissör | Cameron Crowe |
Manus | Cameron Crowe |
Genre | Romantik, Thriller, Science Fiction, Fantasy, Mysterium, 2000-tal |
Skådespelare | Tom Cruise, Penélope Cruz, Cameron Diaz, Kurt Russell, Jason Lee, Noah Taylor, Timothy Spall, Tilda Swinton, Michael Shannon, Johnny Galecki, Shalom Harlow, Ivana Milicevic, Delaina Mitchell, Oona Hart, Armand Schultz, Alicia Witt, Jhaemi Willens |
David Aames lever ett liv i lyx. Snygga tjejer, snygg lägenhet och fester överallt och närsomhelst. Han har en älskare - Julie Gianni (Cameron Diaz.) men på en fest får han syn på Sofia Serrano... Läs mer »
Open your eyes har jag inte sett och jag hade inte hört talas om den innan jag bästämde mig för att skriva vad jag tyckte om Vanilla Sky (hur som hälst är Vanilla Sky ett bättre namn).
Jag kan... Läs mer »