Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Vänner för livet


Filmen handlar om en man som förlorade hela sin familj under terrorattacken i New York den 11 september. Han stöter ihop med en gammal rumskompis från college och det verkar som deras återupptäckta vänskap kan hjälpa honom att sakta återhämta sig från sin stora sorg.


Originaltitel Reign Over Me
Regissör Mike Binder
Manus Mike Binder
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Adam Sandler, Don Cheadle, Jada Pinkett Smith, Liv Tyler, Saffron Burrows, Cicely Tyson, Robert Klein, Melinda Dillon, Camille LaChe Smith, Mike Binder, Ted Raimi, John de Lancie, Paula Newsome, Rae Allen, Paul Butler, Donald Sutherland
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4784
Filmnummer 46866

Recensioner

Skapad 2019-10-29 av annihilat0r
\"Reign Over Me\" (Vänner för livet) var en omvälvande film för min själ. Filmen handlar om Charlie Fineman, en ensam man som fördriver sina dagar med tv-spel. Charlie förlorade hela sin familj...   Läs mer »

Skapad 2019-10-25 av Thomas.P
Jag är omtumlad och förvånad. Omtumlad av ett gripande drama och förvånad av en viss skådespelares tyngd och övertygelse. Manuset är extremt välskrivet och framför allt dialogerna i sig är ...   Läs mer »

Skapad 2007-04-03 av niklasringdahl
Det finns få händelser i det moderna USA:s historia som når upp till magnituden hos terrorattacken mot World Trade Center den 11:e september. Många både dokumentära och fiktiva skildringar av ol...   Läs mer »

Kommentarer


mammene
2022-07-17
Emellanåt lite smårolig, och senare lite sorglig. Men försöket att undanhålla och förvilla, tyckte jag inte det fungerade. Tvärtom vad många andra skriver så tyckte jag att Adam Sandler var rätt kass här, gick omkring (ursäkta formuleringen) och såg skitnödig ut och verkade vilja likna Bob Dyland, vilket i mina ögon inte är något positivt. Blev till slut rätt trött på alltihop. Svag tvåa.
Rai
2022-03-03
En av väldigt få filmer med Adam Sandler där man inte kräks och stänger av filmen, utan man faktiskt njuter av filmen och ja, den är gripande...
okidoki
2017-07-25
Gripande.
wasteoftime
2017-04-23
Den här filmen alltså. Den är både underlig, och genialisk på samma gång. Och den visar på något sätt det mänskliga psyket på ett sätt film sällan vågar, eller kan göra. Knasigheter blandas med extremt mörka aspekter. Och det funkar, tycker jag. Det känns trovärdigt, om än i viss mån lite högljutt på sina håll. Och antagligen den bästa reflektionen av katastrofers konsekvenser som jag har sett. Det får en bli en femma, för jag är imponerad, underhållen, skrattar, gråter och känner allt man kan känna däremellan om vartannat. En sista fotnot är att Adam Sandler I den här frisyren och vissa vinklar är rätt så lik Bob Dylan.
annchen81
2017-03-28
Var skeptisk till Sandler i en seriös roll. Han klarar det över förväntan, men har svårt att ta hans sätt att tala på helt seriöst efter allt oseriöst han gjort. Men överlag en fin film.
Stygga-Vargen
2016-11-12
Väldigt gripande och stundvis ganska rolig film med väldigt bra skådespelare. Här visar Sandler att han klarar av seriösa roller också. Musiken är ett plus i kanten.
supermancover
2016-05-06
Can't believe I'm saying this, men Sandler är bra i denna?!!??! Herregud. Trodde verkligen aldrig att jag skulle säga något sånt. Hela filmen är jättebra och fin. Tyckte mycket om den. En stark fyra!
Engravadlax
2016-04-03
Charlie Fineman är som klippt och skuren för någon som Philip Seymour Hoffman. För Sandler, inte alls. Tycker inte manus går ihop riktigt heller.
blackcurrant
2015-06-03
Efter att sett denna filmen så har jag gått från att ogillat Sandler som skådespelare till att tycka han är f***ing magnifik!
Murvel48
2015-05-01
Otroligt vad lik Adam Sandler är Bob Dylan i den här filmen. Hans med råge bästa skådisinsats, för övrigt.
Visa äldre kommentarer »