Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Vännerna


Den lungsjuke studenten återvänder till sin barndomsby där han finner sin barndomsvän Serge, som mest super tillsammans med sin svärfar.


Originaltitel Le Beau Serge
Alternativ titel Bitter Reunion, Handsome Serge
Regissör Claude Chabrol
Manus Claude Chabrol
Genre Drama, 50-tal
Skådespelare Gérard Blain, Jean-Claude Brialy, Bernadette Lafont, Michèle Méritz, Claude Cerval, Jeanne Pérez, Edmond Beauchamp, André Dino, Michel Creuze, Claude Chabrol, Philippe de Broca
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 158
Filmnummer 7956

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


JimCarrey
2013-06-04
Mycket snygg och välregisserad dramafilm 2+
sirkurt
2010-12-06
Den här filmen känns på många sätt inte alls som en Chabrolfilm mycket beroende på att den inte innehåller några mord vilket är synd eftersom Chabrol alltid skildrar mord på ett spännande, skickligt och mästerlig sätt. Det är en bra film för att vara en debutfilm även fast den är långt ifrån så bra som debutfilmer som De 400 slagen och Till sista andetaget. Men den är välgjord och så men kanske lite väl innehållslös.
Tonti
2010-12-03
De tidiga chabrolfilmerna är visst inga höjdare. Vännerna är kompetent gjord men karaktärerna är träiga och storyn inte alltför intressant. Finns en del bra scener och en del dåliga men de flesta bara lunkar på och tar sig själva på jävligt stort allvar. En okej rulle.
sannaohhh
2010-09-14
le beau francois borde den heta.
jep
2007-12-26
Har en kvaliteter men är delvis oslipad. Skildringen av deras vänskap är otydlig men glimtar ibland till. Vad bestod vänskapen tidigare av? Vad hade de gemensamt?
nitzercp
2007-01-14
något spretig, det märks att detta är ett debutverk. i den nästkommande filmen Kusinerna har chabrol vässat sig till sig ytterligare.
våldsamt_våld
2006-12-10
översattes till vännerna eftersom kusinerna blev en sån framgång i sverige.
menschenfeind
2006-10-17
o
bergman
2005-11-13
mmm man kan verkligen känna hur det är nya vågen i startgroparna liksom. ännu starkt bunden till något (neo?)realistiskt ideal men samtidigt stundtals egensinnig och fantasifull. Men varför heter den Le Beau Serge, när Francois var snyggare?
bellabell
2004-04-23
chabrols regidebut som även anses vara Nya Vågens allra första film. bitvis väldigt bra, bitvis småtrist. fin tidsskildring dock.
Visa äldre kommentarer »