Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Vargarnas pakt


Året är 1766. Befolkningen i Gévaudan, en vild och naturskön trakt i södra Frankrike, har sedan en tid terroriserats av ett fruktansvärt odjur. Mer än ett hundra människor har fallit offer för vad man tror är en jättelik varg. När paniken börjar sprida sig över hela regionen, skickar kung Ludvig XV sina skickligaste militärer för att döda odjuret. Detta misslyckas emellertid. Kungen befaller då den framstående naturvetaren Grégoire de Fronsac att - tillsammans med sin vän Mani, en indian han lärt känna i Nordamerika - bege sig till Gévaudan för att söka lösa mysteriet med den osynlige, skoningslöse fienden.


Originaltitel Le Pacte des loups
Alternativ titel Brotherhood of the Wolf
Regissör Christophe Gans
Manus Stéphane Cabel, Christophe Gans
Genre Action, Äventyr, Skräck, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Vincent Cassel, Monica Bellucci, Samuel Le Bihan, Mark Dacascos, Émilie Dequenne, Jérémie Renier, Jean Yanne, Jacques Perrin, Edith Scob, Johan Leysen, Hans Meyer
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4265
Filmnummer 2793

Recensioner

Skapad 2019-12-15 av larsekorre
Hur mycket skall man lita på ”proffsrecensenter” ? I detta fall så har i alla fall inte jag samma uppfattning som Orvar Säfström, som det heter: Känd från TV ! ! Han utgjuter sig på omslaget ...   Läs mer »

Skapad 2019-10-16 av
Alla blir ju alltid så arga på mig ? men jag är van ? så det är dags att jag säger min ärliga mening om en av senare tids heliga kor: Christophe Gans Vargarnas pack. Jag ska vara ärlig och s...   Läs mer »

Kommentarer


GrandMaster_E
2022-01-13
I stora drag bra med vissa saker som dock åldrats alldeles horribelt och som sänker det hela. Hade jag hyrt den 2002 då jag minns att jag vred och vände på den i filmbutiken så hade betyget varit högre men i dagens mått så tas man ur filmen rejält i vissa scener, tyvärr.
Krille80
2014-11-07
Regissören Christophe Gans har ett öga för atmosfär och det vackra, vilket han visar i denna storslagna, mångfaldiga och spännande äventyrsthriller. Det grymma är att detta är en fransk produktion vilket bara gör det bättre. Unik och nyskapande och med ett ständigt kreativt kameraarbete häpnadsväcks tittaren och man ler lätt. Blandar olika genrer! 3+
RichardEk
2014-02-21
Detta gäller den 150 minuter långa "directors cut": Väldigt splittrad film, jag gillar mycket i filmen (en mystisk berättelse rullas upp, malplacerad akrobatisk kampsport, maktkorruption, nakenscener med Monica Bellucci - pålitliga kvalitetsvariabler inom actiongenren) men som helhet övertygar det inte riktigt lika mycket. En slags omvänd synergieffekt med andra ord. Kanske är det persongalleriet som inte är synkroniserat eller kanske för att filmen inte vet vilket ben den ska stå på (politisk thriller eller action). Svårt att säga. Men ändå, det är en klart sevärd film, den har ett mer behagligt tempo än dagens blockbusters (som närmast påminner om Tom & Jerry i 120 minuter) och det är alltid befriande att se bra film gjord utanför Hollywood.
Afflicter
2013-12-27
Sällan en film känns så här indelad i akter. Första delen är smart och intressant medan andra halvan blir rena rama actionfilmen, vilket är synd.
Halofreak92swe
2013-11-30
Börjar riktigt segt men tar fart sen, många schyssta fightingscener med den otroliga Mark Dacascos! Samuel Le Bihan påminner lite om en lönnmördare ur Assassin's Creed, han skulle ha kunnat vara Ezios arvinge eller nåt haha :) Spännande film, lite väl lång och lite väl mkt trams men en värd film.
Bumbi78
2012-09-09
Äventyrsrulle med betydligt fler bottnar än vad handlingen först vill ge sken av. Väldigt stiligt på alla sätt ända tills det rätt dåligt animerade monstret dyker - då sjunker filmen fort.
Zipper
2012-05-06
Rörig och rätt så fånig och långdragen också.
Redwood
2011-10-27
För många ingredienser i soppan, långt ifrån en "sensitiv mix".

2011-10-17
Börjar som en klart trea men slutar på en två. Dock en stark sådan. Den första halvan av filmen är riktigt bra och intressant. Sedan så tar man sig dock en aningens för stora friheter med det andra halvan av filmen och förvandlar den till en "monster of the week"-film som förlitar sig lite för mycket på effekter och som dessutom inte alls är lika intressant i sin handling längre. Synd, för det började ju så bra. Ett extra plus delas ut för att filmen är så snygg, med sina tidsenliga kostymer, underbara interiör och exteriör samt för vackert foto och ljuvlig musik.
haajen
2011-07-13
Har förstått att denna har fått lite kultfölje, såg om den men nja...det är väldigt mycket väsen över väldigt lite. Jag tappar intresset när mer än hälften av filmen återstår...beredd att ge den en svag trea för det är snyggt gjort och för sin tid kanske lite innovativt.
Visa äldre kommentarer »