Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Varieté


Boss Huller är på väg att beviljas nåd från sitt fängelsestraff och kallas därför till fängelsedirektören. För första gången under sin tioåriga fängelsevistelse berättar han om sitt tidigare liv som trapetskonstnär som, p.g.a. av diverse tillfälligheter, ledde till mordet han fängslades för.


Originaltitel Varieté
Alternativ titel JealousyVarietyVaudeville
Regissör Ewald André Dupont
Manus Ewald André Dupont, Felix Hollaender
Genre Drama, Stumfilm, 20-tal
Skådespelare Emil Jannings, Maly Delschaft, Lya De Putti, Warwick Ward, Werner Krauss, Alice Hechy, Georg John, Kurt Gerron, Paul Rehkopf, Charles Lincoln, Georg Baselt, Trude Hesterberg
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 33
Filmnummer 30792

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


hsimpson
2019-06-20
Jag är frestad att sätta en femma på detta, men avvaktar och ser om den ligger kvar och bubblar i tankarna under de närmaste dagarna. Jannings är som vanligt magnifik, och Freunds foto går inte av för hackor.
myslas
2018-02-04
Välspelat triangeldrama där ett magnifikt foto är är det som verkligen lyfter filmen. Emil Jannings är som vanligt bra i sin roll men det är inte direkt trovärdigt att en man i hans storlek är akrobat. Mycket sevärd film hur som helst!
goeran
2017-02-19
Ewald André Duponts Varieté från 1925 är ett mycket sevärt triangeldrama; snyggt filmat av Karl Freund (särskilt akrobatscenerna, som utförs av The Flying Codonas, är fantastiska). Och den store Emil Jannings är givetvis suverän i rollen som Boss Huller.
DieFrauImMond
2016-06-18
Emil Jannings kan man säga upprepar den här rollen senare i Blå Ängeln men det här är en av hans bästa rollprestationer.
Tonti
2016-01-21
Galant foto och klippning. Trapetsscenerna är helt enkelt sprudlande magnifika. Och då krävs det ju inte någon magnifik storyline och så där.