Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Världarnas krig


Marsianer anfaller jorden och jordens vapen tycks inte ha någon verkan...


Originaltitel The War of the Worlds
Regissör Byron Haskin
Manus Barré Lyndon
Genre Action, Thriller, Skräck, Science Fiction, 50-tal
Skådespelare Robert Cornthwaite, Gene Barry, Ann Robinson, Les Tremayne, Sandra Giglio, Lewis Martin, William Phipps, Vernon Rich, Henry Brandon, Jack Kruschen, Cedric Hardwicke (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1950
Filmnummer 7200

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2022-10-15
Så fantastisk bra var inte den här filmen...
myslas
2019-10-13
En av de bästa SF-filmer som gjorts har nu blivit ännu bättre tack vare en ny 4K-restaurering. Bild, ljud och effekter är häpnadsväckande bra och jag fick nästan en chock nu när jag såg om den. Istället för att bara vara en mysig och till vissa delar lite fånig söndagsmatiné är den nu ruskigt spännande och det känns som om jag kan förstå hur människor kände när de såg den på 50-talet. Slutet är förstås fortfarande rätt dumt men jag låter det inte påverka mig nämnvärt utan ger denna klassiker full pott.
mahasarakam
2018-06-12
En kultklassiker som är väl värd att ses om. Välgjord och med effekter som med tanke på filmens ålder faktiskt imponerar. Däremot är den trist spelad.
karlmats
2018-03-06
50-talets Michael Bay var en väldigt bra beskrivning. Snyggt gjord för sin tid men i ärlighetens namn är det inga vidare karaktärer och Ann Robinson är bara med för att skrika och panika och få karlarna att se bättre ut, dessutom var det en ganska kass insats generellt. Den snusförnuftiga berättarrösten talar om vad som händer och så är det en massa explosioner ovanpå det. De religiösa undertonerna hade jag gärna klarat mig utan också, verkar vara en helomvändning från boken så det blir ju ett fett minus också. Kan inte bli något annat än en 2a till detta, jag gillar dock det internationella perspektivet och att det inte bara är USA-centrerat. Men idémässigt finns det mycket bättre där ute och den har kanske inte åldrats så bra. Såg man den som amerikan under kalla kriget var nog känslan helt annorlunda dock.
oskarchucky
2016-08-20
Väldigt coola specialeffekter för att vara från 1953.
vonadel
2015-05-15
Ville gärna se denna klassiker, då jag gillade remaken mycket. Kan tycka det är lite svårt att bedöma såna här gamla filmer. Det är ju ganska sällan de åldras med värdighet sas. Och det är ju en hel del sånt i denna. Saker som inte riktigt funkar idag helt enkelt. Jag tänker på flertalet specialeffekter, överspelet från nästan alla skådisar, könsrollerna mm. Man får helt enkelt försöka ha detta lite i beaktande, och därför blir det 5/10.
MaxMackan
2015-02-18
Säkert imponerande för sin tid. Dåtidens Michael Bay typ.
Dutch
2014-12-04
Haha rätt charmigt. 6/10.
martineden
2014-07-27
[rek. 3] Effektfilm med bra manus som faktiskt i anden är väldigt trogen Wells' roman. Filmen successivt fasad med härlig prolog av Cecil Hardwicke. Det finns många moderna sci-fi filmer med betydligt sämre manus och mycket sämre utfört. Detta är en skatt från en guldålder. Bra!!! 3+/4-
Grillo
2014-06-01
Till att börja med var användningen av färg i den här filmen helt fantastisk, och det är nog svårt i efterhand att uppskatta vilken skillnad det måste ha varit att ha sett den här i svartvitt gentemot i färg. Det närmaste man kommer idag är väl 3d-bio. De första 40 minuterna var också fantastiska och spännande, men sedan vänder filmen något och är inte lika intressant längre. Lägg till svaga hysteriska 50-talskvinnoporträtt och en dryg religiös underton så blir det totalt sett en stark trea. Synd, för inledningen lovade bättre och det finns gott om 50-talsfilmer där man slipper sånt här.
Visa äldre kommentarer »