Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Världarnas krig


En nyfilmatisering av H.G. Wells klassiska science fiction-thriller om den storslagna kampen för människosläktets framtid och överlevnad. Utomjordingarna attackerar Jorden på hundratals platser samtidigt, storstäder krossas och inget kan stoppa inkräktarna. Filmen fokuserar på Ray Ferrier, som tvingas fly för att rädda sig själv och sina två barn från armén av illvilliga mördarmaskiner från yttre rymden. Världarnas krig har börjat!


Originaltitel War of the Worlds
Regissör Steven Spielberg
Manus David Koepp, Josh Friedman
Genre Drama, Action, Thriller, Äventyr, Science Fiction, 2000-tal
Skådespelare Tom Cruise, Dakota Fanning, Tim Robbins, Miranda Otto, Justin Chatwin, David Alan Basche, Daniel Franzese, Morgan Freeman (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 15077
Filmnummer 32658

Recensioner

Skapad 2019-11-16 av connya
Jag har alltid gillat Spielberg. För mig handlar film om att både beröras och att underhållas - och även om min husgud kanske inte alltid gjort mästerverk finns det många otroligt välgjord...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av neo_lord
Steven Spielberg är lite av en personlig favoritregissör för mig. Med filmer som Raiders of the Lost Ark, E.T. och Schindler's List så har han uppvisat stor yrkesskicklighet, så det kändes rätt...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av
Storslaget sci fi-äventyr av Steven Spielberg med Tom Cruise som frånvarande separerad familjefar, ansvarig för sina två barn över en helg då det mesta kommer att förändras. En främmande nati...   Läs mer »

Kommentarer


Muskelkungen
2020-10-08
Skrikigaste ungen i filmhistorien?
Rai
2018-01-02
Den filmen föll mig inte alls i smaken!!!
BrutusBeefcake
2016-11-16
Det här var totalt värdelöst. Klart det sämsta jag sett av Spielberg. Dumma, osympatiska karaktärer och ett så otroligt dåligt slut. Orkade de inte skriva ett ordentligt slut? Njaa, vi låter Morgan Freeman berätta det istället! Han är ju så mysig..Totalt slöseri med tid, blir förbannad. (2-/15)
RickDekard
2016-02-19
E.T. Phone home?
fisk0
2016-02-08
Robbie är en osannolikt dum karaktär, men jag blev ändå förvånad över hur mycket jag uppskattade filmen. Förvånansvärt trogen boken, med en fantastiskt mäktig tolkning av marsianernas vrål.
vonadel
2021-08-31
Det händer verkligen inte ofta, men jag drar faktiskt till med ett toppbetyg på denna! Jag tycker det är en fantastisk stämning filmen igenom, och mycket beror det faktiskt på Dakota Fanning som gör en fantastisk prestation sin unga ålder till trots. De lyckas också flera gånger skapa ordentliga ångestkänslor. Dessa fick faktiskt min kompis att lämna biosalongen när det begav sig. Det säger kanske mer om min kompis än om filmen iofs. :) Håller dock med om att blu-ray versionen inte var mycket att hänga i julgranen. Kornig och halvtaskig kvalle över lag. Skulle lika gärna kunnat vara DVD. 9/10. Ok, då var det dags för ännu en omtitt av en av mina favvofilmer, denna gång i nästa format, 4K. Såg att jag var besviken på blu-ray versionen. I denna kunde man väl ändå se en viss skillnad. Och jo, jag tycker den håller lika bra fortfarande. Bra upplägg, bra stäming, bra skådespel, bra karaktärer, snyggt gjord. Ja, jag saknar egentligen inget. Kul att den håller så bra fortfarande. Börjar ju ändå få några år på nacken. Kul att ha sett scenen med flygplanskraschen "på riktigt" också på Universal Studios. 9/10
Krille80
2014-11-11
Spielberg gör det igen, han drar in mig i en fantastisk berättelse som får mig att häpna och skrika av glädje. Man förstummas av det fantastiska man får se och Fanning är helt otrolig och säg vad man vill om Cruise men han är en jävligt bra skådis. Jag tänker när det närmar sig slutet att detta är en solid 9 i betyg men slutet krossar mig totalt.
Johjt
2014-07-31
Blu-Ray utgåvan var en besvikelse.. brusig och dålig svärta. Sen är ju sonen i filmen en komplett jubelidiot, i övrigt helt okej film! 3/5
philipmarlowe
2014-05-18
Helt meningslös. Som vanligt i dessa amerikanska påkostade men hjärndöda filmer, har man noll empati för huvudpersonerna och bryr sig således föga huruvida de överlever eller ej, vilket tar bort spänningsmomentet. Dålig dialog. Det enda koola i hela filmen är det brinnande tåget.
LacombeLucien
2014-05-10
Mycket bra
Visa äldre kommentarer »