Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.4
av 5

Världen räcker inte till


Renard är en high-tech terrorist med en mycket speciell och farlig egenskap. Han har en kula som sitter fast i hans hjärna, vilken gör att han inte kan känna smärta. När han sätter sina ondsinta planer på att ha kontroll över världens alla oljetillgångar i verket, är Agent 007 mänsklighetens enda hopp. Bonds uppdrag kantas av fara och skönhet, i form av en het oljearvtagerska och en mycket snygg atomforskare.


Originaltitel The World Is Not Enough
Regissör Michael Apted
Manus Neal Purvis, Robert Wade, Bruce Feirstein
Genre Action, Thriller, Äventyr, 90-tal
Skådespelare Pierce Brosnan, Sophie Marceau, Robert Carlyle, Denise Richards, Robbie Coltrane, Judi Dench, Desmond Llewelyn, John Cleese, Michael Kitchen, Samantha Bond, Maria Grazia Cucinotta, Colin Salmon, Ulrich Thomsen, David Calder, Serena Scott Thomas, Goldie
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 10321
Filmnummer 250

Recensioner

Skapad 2019-12-15 av Pollifaxen
Allas vår oförbätterlige James 007 Bond med rätt att döda är tillbaka, samma virke, samma arrogans och samma kvinnokarl. Det är dags att rädda världen igen, denna gång börjar det med att ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-01 av othis
Hade ”Världen räcker inte” till varit den första Bondfilmen hade det knappast blivit fler – filmen bygger helt på Bondmyten och det rykte filmerna som gjorts sedan starten för 37 år (!) sedan...   Läs mer »

Kommentarer


menschenfeind
2022-07-27
Väldigt standard-Bond på gott och ont. Väldigt mycket bättre än Die Another Day.
karlmats
2022-05-06
Lite av en standard-Bond. Jag har inte riktigt värmt upp till Brosnan som Bond ännu och nu när han bara har ett försök kvar lär det ju inte hända heller. Här har vi en ganska ambitiös historia med många exotiska platser, en superskurk som inte är förankrad i verkligheten, ryska militärer, kärnvapen och starka kvinnor men ändå sitter jag och är lite halvljummen till allt som händer. Carlyle är inte den mest spännande skurken, Renard lät bättre på papper än vad han fick ut på duken. Brosnan gör sig inte så bra varken i actionscenerna eller på att leverera de många usla one-liners han fått tilldelat sig, men det kanske inte någon hade klarat av heller. Denise Richards är många saker men någon kärnfysiker-professor är hon då rakt inte. Sophie Marceau är väl filmens MVP men Apted lyckas inte skapa tillräckligt med spänning i actionscenerna och manuset är lite för dåligt för att det här ska lyfta. En stabil 2a, det var iaf kul att se hur lättmutade de ryska soldaterna var, det kändes realistiskt utifrån hur kass deras armé verkar vara i verkligheten.
päronanton
2020-11-19
Den här var bra! Riktigt bra! Ser om den efter ett år och den är en av mina favoriter när Pierre Brosnan är James Bond! En action fylld film med bra skådisar.
Stygga-Vargen
2018-08-21
Suger hårt.
sodomiten
2018-06-08
Rob Carlyle passar inte in i såna simpla förutsägbara filmer. Däremot är Denise Richards hetaste bondbruden någonsin.
labi
2018-05-01
Brosnan var ingen höjdare i Bondserien. Den här är dock hygglig, snäppet sämre än Goldeneye.
Zebulonm
2017-09-21
Sämst av de 3 första med Brosnan .
Jansmyr
2016-02-17
Sophie Marceau räcker inte till ... att göra detta till en värdig film. Inte heller räcker de enastående interiörerna. Set designern har här gjort ett makalöst smakfullt jobb! Annars är den bottenbondskrap från början till slut.
fors1984
2015-11-04
Vad du tycker om den här filmen har en perfekt positiv korrelation med vad du tycker om idén att casta Denise Richards som kärnfysiker.
Starkbröl
2015-08-22
Två bondbrudar som inte övertygar i sina roller (Marceau har iofs fått en intressant historia), skrattretande jakter av olika slag, meningslösa "humoristiska" anspelningar från omgivningen på Bonds kvinnoerövringar, och ganska trött leverans överlag. Bättre än Tomorrow never dies men fortfarande trist, i en Bondserie som var i enormt behov av förnyelse vid det här laget. Carlyle försöker ge en mänsklig dimension till en storskurk men lyckas inte speciellt bra. Den avslutande halvtimmen är bäst, det enda som ger en Bond-känsla, och höjer filmen lite.
Visa äldre kommentarer »