3.6
3.6
Världens värsta människa
Den avslutande delen av Joachim Triers Oslo-trilogi följer en kvinna genom romantiska relationer, vänskap, karriär och familj. En film om kärlek och att finna mening.
Originaltitel | Verdens verste menneske |
Alternativ titel | The Worst Person in the World |
Regissör | Joachim Trier |
Manus | Joachim Trier, Eskil Vogt |
Genre | Drama, Komedi, 2020-talet |
Skådespelare | Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Herbert Nordrum, Hans Olav Brenner, Helene Bjørneby, Vidar Sandem, Maria Grazia Di Meo |
Ger mig inget.
Precis som med Oslo 31 augusti (som är ännu bättre än den här), så känner jag helt enkelt att jag ligger på samma våglängd som den här filmen. Det är så mycket som är träffsäkert, och så mycket som är relaterbart. Huvudpersonen är lagom excentrisk och lagom sympatisk för att hon ska kännas trovärdig, intressant och kul att följa. Renate Reinsve är dessutom bra i rollen, men allra bäst är nog i vanlig ordning Anders Danielsen Lie. Mycket bra dialog blir det också. Filmens handling är förstås inte unik, men det finns så mycket personlighet och så många specifika observationer och innovativa idéer längs vägen att den ändå lyckas fylla ett tomrum
Snyggt filmad, ganska välspelad. Gillar det mycket stillsamma tempot. Men ganska ointressant, eftersom den så desperat ska vara aktuell och samtidsskildrande.
En film om ett litet skeende i skeendet livet. Väldigt nutida i perspektivet självcentrering men visar ändå på att den drabbade generationen inte gått helt bet på sympati och medmänsklighet.
Filmen är lite spretig med sina kapitel och olika berättargrepp men den är alltid välskriven, välspelad och trivsam. Den har skärpa i sin gestaltning av relationer och har psykologiskt djup utan moralisera eller dölja mänsklig motsägelsefullhet. Många känner nog igen sig eller sina vänner på ett eller annat sätt. Handlingen lider dock av att den saknar en stark intrig. En klen fyra blir ändå betyget. Absolut sevärd!
Ännu en film enligt mall. Bara gräl och slisk. Tilltalar mig inte det allra minsta.
Bra gjort ifrån alla vinklar och vrån, allting är utsökt kompetent… jag saknar bara pricken över i:et
En sevärd film om sökande av meningen med livet. Renate Reinsve är riktigt bra i huvudrollen och lyckas att bära filmen, trots att hennes karaktär kan ofta uppfattas som mycket osympatisk.
Gillar delar av den väldigt mycket. Annorlunda och trevlig och samtidigt djup, sorglig och ganska fin.
Tycker det här känns svårbedömt, egentligen inget som är märkvärdigt här. Kärlek, karriär och navigering i livet, svårt att finna sin väg. Samtidigt finns det olika stilar, inget känns självklart här var det ska ta vägen, vissa scener är mycket pinsamma och andra vardagliga. Kanske är det en beskrivning av livet helt enkelt.