Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Varulven


Larry Talbot åker och hälsar på sin far i Europa som han inte träffat på länge. I byn finns en legend om varulvar, och en dag blir Larry biten av en varg...


Originaltitel The Wolf Man
Regissör George Waggner
Manus Curt Siodmak
Genre Drama, Skräck, Fantasy, 40-tal
Skådespelare Claude Rains, Bela Lugosi, Lon Chaney Jr, Ralph Bellamy, Patric Knowles, Maria Ouspenskaya, Evelyn Ankers, Warren William, JM Kerrigan, Fay Helm, Forrester Harvey
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 721
Filmnummer 5602

Recensioner

Skapad 2019-11-12 av Stygga-Vargen
Skräck har alltid varit en av mina favoritgenrer och för några år sen började jag även intressera mig för monsterfilmer, särskilt de gamla klassiska monsterfilmerna. En av de första monsterfi...   Läs mer »

Kommentarer


KimEkberg
2020-04-21
lite spoiler i förtexterna om vem som är the wolf man. annars en solid film med väldigt bra rökeffekter och dekor. gillar att varulven går på tå, och det är alltid en fröjd att höra Claude raines babbla på. Lon Chaney är go, men rollens käckhet är filmens stora brist. slutar innan den riktigt börjat på nå vis.
haajen
2016-11-20
Svårt att sätta fingret på varför denna rätt träiga film fungerar så bra som den gör. Stämningen är superb, Rains o Ouspenskaya är strålande och övriga ensemblen gör bra ifrån sig. En klassiker som alla följande varulvsfilmer bygger på.
Grillo
2016-10-12
Det bästa med filmen är skogsscenerna och den första transformationsscenen. Det sämsta med den är snillen spekulerar-scenerna om vad som egentligen har hänt. Bra berättartempo också, speciellt för sin tid.
Stygga-Vargen
2016-08-02
Gammal? Ja. Skrämmande? Ja. Det här är en riktigt kuslig skräckfilm som åldrats väldigt bra. En av de bästa varulvsfilmerna någonsin i min mening.
Noseman2005
2016-06-20
Storyn i sig är inte särskilt fantastisk (tycker nog sentida varianter erbjuder mer djup), men det är välgjort och stämningsfullt på gränsen till det melodramatiska. Svag fyra. (7/10)
Bumbi78
2016-04-20
Charmig monsterrulle från den gyllene tiden med för tiden stiliga effekter. rökigt, mysigt och puttrig atmosfär.
Stan
2016-03-18
Fantastiska effekter, foto och scenografi men önskade att den kunde varit lite längre. Charmigt 40-tal och en bra tolkning av vilken förbannelse det är att vara varulv.
advesperascere
2015-03-31
tja, jo, ja. Den gör väl sitt jobb någorlunda, men mest minnesvärt är väl ändå hur mycket mer slibbig Lon Chaney är som sitt mänskliga alter ego än som varulv.
stgurgel
2015-02-04
Börjar lite tramsig och pajig men stämningen tar sig ordentligt längs vägen. Särskilt Maria Ouspenkajas zigenarkvinna som dyker upp i tid och otid med domedagsprofetior är en stor behållning, tillsammans med de tidigare nämnda vackra dimmslöjorna
Krille80
2014-11-23
Först ut från min nyinköpta "Monster Legacy Collection" blev "The Wolf Man", en film som överraskar. En film som till skillnad från dagens "skräckisar" kommer med både bra skådisar och skådespel. Den skrämmer ingen idag men jag vet nu var ideérna i alla dagens varulvsfilmer kommer ifrån. Mycket charm och filmhistoria. Sevärd klassiker. 4-
Visa äldre kommentarer »