Vattenhästen
Den lilla pojken Angus MacMorrow hittar en dag ett väldigt speciellt ägg. När det kläcks kravlar en mycket egendomlig liten varelse ut, som till en början är väldigt söt och nyfiken. Men tiden går och varelsen blir större och större och Angus inser snart att det är ett odjur han har som husdjur. Pojken släpper ut djuret i en loch i Skottland och en av tidernas största legender får sin förklaring.

Originaltitel | The Water Horse |
Alternativ titel | The Water Horse: Legend of the Deep |
Regissör | Jay Russell |
Manus | Robert Nelson Jacobs |
Genre | Familjefilm, Äventyr, Fantasy, 2000-tal |
Skådespelare | Emily Watson, Ben Chaplin, David Morrissey, Craig Hall, Joel Tobeck, Alex Etel, Marshall Napier, Brian Cox, Joel Tobeck |
En pojke i Skottland bor med sin mamma(spelad av Emily Watson) och sin storasyster på en herrgård där mamman jobbar som husmor. Herrgårdens ägare är ute och krigar så mamman är ansvarig över ... Läs mer »
Gullig filur och väldigt spännande och pirrig film!
Tja, helt ok....
Jag var alldeles för gammal för att se den här, men går säkert hem bättre i barnfamilj. Det jag främst tar med mig är en alternativ förklaring till Nessies uppkomst.
Skotsk Free Willy, komplett med irriterande barnskådespelare med hälsovådlig volym på rösten.
Charmigt och lite kul Loch Ness-berättelse. Gillar vattenhästmytologin! Sen är den förvisso ganska långdragen och med en hel del oklarheter - typ varför de har ubåtsnät i en insjö...........? Men det är ok. Jag tyckte om den!
förvånansvärt fint animerat
Jag är väldigt svag för dessa animerade söta monsters! En svag fyra dock på grund av hackig handling. Men kunde ha gärna sett mer av filmen. Mer av landskapet och bättre utveckling av handlingen.
Skottland är härligt men historien är tråkig!
ganska ojämn film med karaktärer som uppför sig väldigt märkligt ibland, men det blir ändå en svag trea tillsvidare, världens sötaste sjömonster juh :)
Åh, vad fin film. Den skotska accenten och det vackra landskapet. Stark trea!