Velvet Buzzsaw

En fruktad kritiker, en iskall gallerist och en ambitiös assistent får tag på några tavlor av en konstnär som nyligen gått bort ? och konsekvenserna blir allvarliga.

Originaltitel Velvet Buzzsaw
Regissör Dan Gilroy
Manus Dan Gilroy
Genre Drama, Thriller, Skräck, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Zawe Ashton, Tom Sturridge, Toni Collette, Natalia Dyer, Daveed Diggs, John Malkovich, Billy Magnussen, Alan Mandell, Mig Macario, Nitya Vidyasagar, Sedale Threatt Jr, Rob Brownstein, Mark Steger

Olof_Gronlund
2022-09-29
Den håller sig flytande, om ett ämne jag inte är så värst intresserad utav. Den fungerar.
HerrNenne
2022-04-04
2021-12-26: Jag gillade det mesta här. Det var hyper och det var knäppt. Väldigt creepy. De delarna jag inte gillade var de som inte tog ut svängarna ordentligt.
StureStenhög
2020-04-20
När man ser väldigt mycket film så är känslan av att få se något som man aldrig har sett förut alltid otroligt välkommen, och den får jag verkligen här. Det är lite slasher, lite drama, lite fantasy, och lite satir. Men framför allt verkar den vara helt ointresserad av vilken genre den skulle kunna placera i. Det skulle jag sannerligen vilja se oftare. Där fyller Netflix en funktion, de verkar i allmänhet låta filmskaparna få göra precis den film de vill. Det blir inte nödvändigtvis bra, men det blir mycket intressantare så. Det är väl där någonstans den här landar. Den fungerar inte riktigt, men den håller mitt intresse och har en viss charmig egensinnighet. Som satir är den ganska trött, men den har sina roliga stunder, och som slasher får den svårt att bygga upp rätt stämning. Kanske hade det fallit på plats bättre om de hade utvecklat fantasyelementet lite mer? Persongalleriet har potential, och kommer åtminstone till viss användning. Svag trea
Arensberg
2020-03-01
åh äntligen en film som har en scen på art basel miami beach! många roliga internskämt som kanske går folk förbi som inte är i branschen
Hanness
2020-01-26
Blir bättre ju längre filmen går. Lite speciell
amotherscrime
2019-10-22
Vad hände här, Gilroy/Gyllenhaal? Snacka om swing and miss.
Zipper
2019-05-03
Lovande men jag upplevde den som ofärdig. Dessutom var alla karaktärerna mer eller mindre avskyvärda.
Christofer
2019-03-09
28/2 2019: Inte den slags film jag hade väntat mig. Dock några snyggt genomtänkta detaljer i vissa scener. John Malkovich gör sig förresten inte bra som bifigur i små roller, han behöver mer utrymme för att komma till sin rätt.
F-M-J
2019-02-27
Regin, skådespelet, fotot och produktionen håller jätte hög klass men tyvärr stjälper "poängen" med filmen någon oerhört. Det hela blir taktlöst och ointressant och blir till slut "yet another slasher". Förvånansvärt initiativ, var så lovande.
2019-02-26
Snygg, speciell och välspelad! Jag sugs verkligen in i den här absurda konstvärlden och den mystiska känslan med dom okända konstverken funkar jättebra. Snyggt gestaltade karaktärer med intressanta relationer och snygga dödsscener och det är mycket som är bra. Men det känns också hela tiden som en trea, svårt att sätta fingret på varför det inte lyfter. Men en ganska stark trea är det absolut, speciell och jag vet aldrig riktigt var den är på väg.