Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Vem var Dracula?


Ryslig dokumentär som spårar sanningen bakom fenomenet Dracula till Transsylvanien och den ondskefulle prinsen Vlad "the Impaler" Tepes (1431-76). Vampyrlegenderna undersöks med hjälp av böcker, målningar och tidiga filmer på temat. Christopher Lee har själv spelat Dracula i åtskilliga Hammer-filmer. Han guidar publiken genom vampyrhistorien, ibland förklädd till Vlad Tepes/greve Dracula. Tor Isedal gör den svenska berättarrösten. Filmen bygger på pionjärverket In Search of Dracula: A True History of Dracula and Vampire Legends från 1972 av Raymond T McNally och Radu Florescu. Regissören Calvin Floyd står också bakom svenska filmer som Victor Frankenstein, Sams och Ondskans värdshus. Calvin Floyd är far till journalisten och filmaren Carmilla Floyd. Vem var Dracula? hade världspremiär på biografen Skandia i Halmstad.


Originaltitel Vem var Dracula?
Alternativ titel In Search of Dracula
Regissör Calvin Floyd
Manus Radu Florescu, Yvonne Floyd, Raymond McNally
Genre Skräck, 70-tal
Skådespelare Christopher Lee, Tor Isedal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 29
Filmnummer 6313

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Grillo
2011-10-03
Charmig dokumentär med en mycket bra berättarröst i form av Christopher Lee (såg den engelska versionen). Förvisso blandas det ganska vilt fakta och (semi)fiktion, men det är okej när slutresultatet blir bra. De enda nackdelarna är att det ibland blir lite ofokuserat och att inte allt bildmaterial är klockrent. I slutet blir det lite väl långa klipp från olika filmer utan förklaring.

2007-05-19
Mindes den från min barndom,så jag beställde hem den och satte mig tillrätta i soffan redo för en ordentlig dos Nostalgi!!! Sagt och gjort...men den behagliga känslan infann sig inte!!! Hyfsad!
Dele
2006-04-14
Haltar ibland, är intressant ibland. Att även försöka få med Dracula i konsten kanske är att gapa efter lite för mycket eftersom man verkar ha knappa resurser på det området. T.ex. får man se ett par minuter långt udrag ur en Lugosi film där han enligt filmen påminner om Dracula...Och killen som ska spela någon som funnits i USA men går runt i Stockholm. Vad är det? Dessutom pratar Lee i kanske en minut sammanlagt under hela filmen... Men lite nytt fick man reda på.
DiamondWillie
2005-03-28
Kul Dracula-dokumentär. Tor Isedals berättarröst funkar bra. Konstigt projekt.
FilmFan
2004-02-19
Lee är den ÄKTA Dracula!!!!