Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2
av 5

Vertical Limit


Peter Garrett är en ung och ambitiös bergsklättrare som dragit sig tillbaka från den riskfyllda sporten efter en tragisk klättringsolycka där han och hans syster såg sin pappa dö. Han har inte haft kontakt med sin syster sedan dess. Tre år efter olyckan måste han ändå ge sig in i bergsklättringen igen, då hans syster och delar av hennes team sitter fast på K2, världens näst högsta berg. Det blir en hård kamp mot elementen och klockan.


Originaltitel Vertical Limit
Regissör Martin Campbell
Manus Terry Hayes, Robert King
Genre Action, Thriller, Äventyr, 2000-tal
Skådespelare Chris O'Donnell, Temuera Morrison, Bill Paxton, Scott Glenn, Robin Tunney, Izabella Scorupco, Roshan Seth, Alexander Siddig, Stuart Wilson, Augie Davis, Nicholas Lea
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5070
Filmnummer 1390

Recensioner

Skapad 2019-12-18 av Kiril
Höga höjder i kombination med lavinfara och modiga personer vars liv bokstavligen hänger på en skör tråd - eller snarare lina - är ett tema som är tacksamt för regissörer som först och frä...   Läs mer »

Skapad 2019-12-09 av Anonym
Regissören till \"Vertical Limit\" heter Martin Campbell och han påstår att denna film likaväl kunde utspelas på en slätt som i ett bergsmassiv, huvudsaken med filmen är relationerna mellan kar...   Läs mer »

Kommentarer


Rele
2023-09-21
En spännande, men väldigt ologisk film. Jag ger ger en tvåa.
Merwinna
2022-05-27
Detta är den bästa actionfilmen med bergsklättringstema (till skillnad från den bästa bergsklättringsfilmen - DET är den inte, då den innehåller för många felaktigheter). Det är många spännande och överraskande ögonblick, och storslagna panoramavyer över de snötäckta bergen. Fint foto, passande musik, högt tempo, bra dramaturgi. Möjligen kan man reta sig lite på de stereotypa karaktärerna (de goda, skurkarna, de lustiga, den mystiske, den coola bruden som kan slå ner en man som retar henne) - men samtidigt hör de liksom till i en actionfilm, som inte påstår sig vara något annat än en (riktigt bra) actionfilm.
dudson
2021-05-24
Hederlig bergis-klättris,,, Visst tiden har verkligen gått.../ Det märks! Men ändå skapligt underhållande med en vass Scorupco samt ärke slem-Paxton, övriga roller njaee noot so mutch class//2+
Zingostar
2018-01-13
Har alltid gillat denna filmen. En solid action och dramafilm. Häftiga scener och bra skådespeleri. Kan rekommenderas till filmkvällen.
Rai
2017-12-23
Vilken otrolig ologisk film alltså, offra ett par människoliv för att rädda ett liv, men dock finns ju lite underhållning men inte mycket...
RustyFilm
2017-11-07
Det är så uppskruvat att det inte går att ta på allvar. Man ska kanske betrakta det hela som en gammaldags serietidningshistoria (i det sammanhanget funkar ju även intrigen). Under förutsättningen ovan kan man till och med finna en hel del spännande episoder.
Krille80
2014-11-07
Riktigt fånig och väldigt ologisk film, men som ändå är relativt underhållande. En film helt enligt regelboken, vilket är negativt enligt min mening. 2-
RichardEk
2013-07-27
'Vertical Limit' har gott om stereotypiska karaktärer, hjälten som anklagar sig själv för faderns död, den rika och egoistiska skurken, eremiten som ruvar på hämnd och den desillusionerade kvinnan. Berättelsen är också den gjord efter formatmallar. Likväl är filmen ok, och på sina ställen riktigt spännande. Fotot och den skickliga klippningen gör bergsbestigarscenerna vackra och dramatiska på en och samma gång. Har man lite anlag för höjdskräck är detta en film som man minns längre än för stunden. Dessutom är Scott Glenn alltid en angenäm bekant att återse.
Xenox
2012-07-19
Underskattad. Filmen är ganska spännande.
Strang3
2012-01-28
Tur jag inte läser kommentarerna här innan jag ska se en film, för oftast när folk ska såga en film så är det inget konkret och drar ett dåligt skämt och säger att "den suger" osv. Helt ok film, vill man se en bättre som är mer realistisk vilket denna inte ugår för att vara fullt ut, så kolla in Touching the void.
Visa äldre kommentarer »