Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Vi är bäst!


Stockholm 1982. En film om Bobo, Klara och Hedvig. Tre tjejer som är tolv-tretton år. Som drar runt på gatorna och babblar. Som är modiga och tuffa och starka och svaga och förvirrade och knasiga. Som får klara sig själva alldeles för tidigt. Värmer fiskpinnar i brödrosten när mamma är på krogen. Startar ett punkband utan att ha instrument att spela på, trots att alla säger att punken är död.

Baserad på serieromanen Aldrig godnatt av Coco Moodysson från år 2008.


Originaltitel Vi är bäst!
Alternativ titel We are the Best!
Regissör Lukas Moodysson
Manus Lukas Moodysson
Genre Drama, Komedi, 2010-tal
Skådespelare Mira Barkhammar, Mira Grosin, Liv LeMoyne, Johan Liljemark, Mattias Wiberg, Jonatan Salomonsson, Alvin Strollo, Anna Rydgren, Peter Eriksson, Charles Falk, Lena Carlsson, David Dencik, Emrik Ekholm, Ann-Sofie Rase, Lily Moodysson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1535
Filmnummer 105811

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


DOKAN
2023-11-22
En av Lukas bästa och mer lättillgängliga filmer. Sköjig nostalgitripp för oss som var med vid den här tiden och jag gillar att mitt favoritband KSMB spelar en central roll i handlingen. De tre punkbruttorna är utmärkta i huvudrollerna och Dencik kul som pinsam pappa.
Sheepy
2023-05-27
Mysig och välspelad men något gapig nostalgitripp. Framför allt uppskattar jag hur ungdomsdialogen är trovärdig och alla 80-talsdetaljer som filmen är fullständigt späckad med. Samtidigt är den i slutändan något tom (åtminstone vad gäller Lukas Moodysson), det finns ingen riktig handling/dramaturgi att tala om utan den rullar mest på.
Tonti
2019-11-28
Fin och uppriktig.
fisk0
2019-10-29
Den här sina stunder. Bra skådespeleri, och som vanligt i Moodyssons filmer väldigt naturlig och trovärdig dialog, men visst känns den rätt seg emellanåt, och även om det troligtvis är medvetna paralleller så är det flera scener man sett förr i hans tidigare filmer - såväl Fucking Åmål som Ett hål i mitt hjärta. Finns som vanligt mycket igenkänningsfaktor, och trevlig musik såklart med tanke på ämnet och tidsperioden, men någon favorit bland Moodyssons filmer är det inte.
KimEkberg
2019-10-29
överraksande toppen ändå, en film av den gamla skolan med underbart 35mm-foto, tät klippning och fin produktionsdesign. Att det är gamla gubb-dinosaurier som står för fiolerna är väl det som gör att det låter och ser ut som det gör, och det är väl på ett sätt synd. Hade kunnat vara mer lesbiska under och övertoner, men det är en väldigt fin trio i huvudrollerna, och överlag tycker jag castingen lyckas bra, och tidsandan sitter som den ska, och överlag ger filmen en fin bild av olika saker, som att vara tretton, att spela i band, att hata sport och moderater.
larsen1976
2018-12-12
Mycket bra film och Moodyson har lyckats igen... Stor igenkänningsfaktor hur det var att vara tonåring och man har verkligen lyckats skildra 80-tals känslan.
dafreakish
2018-12-01
Det här är långt ifrån Moodyssons bästa film men den är ändå klart sevärd. Bra unga skådespelare och ett mysigt tema. Men det är enkelt att dra paralleller till Fucking Åmål som på i stort sett alla plan är en bättre film. Men blir det här Moodyssons sista film så kan han ändå vara mycket nöjd.
den_vita_apan
2018-11-26
Rolig och mysig :)
FabianBom
2018-03-22
bästa med filmen är att de utspelar sig på 80-talet, resten är mer eller mindre skit, dåligt skådespel, dålig regi, värdelöst manus.
Rai
2018-03-11
Fånig svensk komedi i vanlig ordning!!!!
Visa äldre kommentarer »