Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Vi hade i alla fall tur med vädret


Handlar om den husvagnscampande familjen Backlunds ansträngningar att koppla av - Sverige runt, runt. Nu gäller det att till varje pris koppla av, vara fri och ha semester! Men hur?


Originaltitel Vi hade i alla fall tur med vädret
Regissör Kjell Sundvall
Manus Kjell Sundvall, Börje Hansson, Kjell-Åke Andersson
Genre Kortfilm, Komedi, 80-tal
Skådespelare Claire Wikholm, Rolf Skoglund, Lotta Thomsen, Johan Öhman, Gunnar 'Knas' Lindkvist
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6792
Filmnummer 3820

Recensioner

Skapad 2019-12-19 av m86
Nu när det är sommar, vad sägs som att se en RIKTIG svensk sommarfilm?! Då ska du se klassikern \"Vi hade i alla fall tur med vädret\", en TV-film från 1980. Och här får du hålla i dig, för ...   Läs mer »

Kommentarer


djonipony
2024-02-26
Kanske var kul för 44 år sedan när den kom, nu ler man som mest. Rolf är rätt kul som extremt lättprovocerad farsa, den korta speltiden är bra med tanke på halvdan kvalitet och det är såklart kul att se kläderna, frillorna, höra snacket, osv, men annars är det ju bara en mycket svagare Sunes Sommar.
BarryHero
2020-09-01
Tyckte biltvättsscenen var kul men annars var det inte så mycket att hänga i granen. Sunes sommar är överlägsen när det gäller svensk sommarfilm. Svanhoppsscenen var rätt skoj med. Känns ändå som en film man bör ha sett.
Nalleman
2018-02-26
Jomen detta är faktiskt lite kul(t). Jämfört med den onödiga uppföljaren är denna ett mästerverk.
Rai
2018-01-17
Det här är verkligen en klassiker...
Raimo_1985
2017-08-21
Rätt bra svart komedi som det dröjt ända tills nu att jag såg. Jaja, jag hade kanske kunnat vänta lite till. Men den tar inte mycket tid, den är ju bara en dryg timme lång! Det räcker :) Som Sunes Sommar fångar den Svensson-ideal och Svensson och Bil/Husvagn-semesterkulturen oerhört bra. Otroligt att den blivit en sådan klassiker med tanke på hur nästan hemgjord den känns, och det brukar inte massan gilla. Massan brukar ju inte uppskatta "dålig film".
Stygga-Vargen
2016-07-24
Även om Sunes sommar är mycket bättre så är denna också väldigt bra och rolig.

2016-05-25
Jag fick väldigt många skratt, tänk er att få uppleva en semester som denna.. Riktigt bra skådespeleri tycker jag, kanon bra film!
Krille80
2014-10-29
Detta är enrolig film. Den har otroligt många bra olika scener. Jag tycker att skådespelarna agerar mycket bra i sina roller, de är en äkta "Svensson-familj" som det bara går på tok för. Får mig att minnas mina barndomssomrar i en husvagn med resten av familjen. 3+
LedFloyd
2014-07-19
En film som 34 år, men ändå så bra,för att vara Svensk! Har har man varit ute på husvagnssemester med svärfar, så känner man igen sig på det mesta. Sevärd för hela familjen !
AlbinWesley
2014-07-18
Det pendlar mellan katastrofdåligt och ganska bra, landar således på okej. Gösta är för jävla odräglig för filmens bästa, och hans röst vidrig.
Visa äldre kommentarer »