Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Victoria


En ung spansk kvinna, Victoria, möter fyra unga tyskar på en nattklubb i Berlin. De har en skuld, och måste ta sig an ett äventyr av tvivelaktig natur för att betala av den. När en av killarna visar sig oförmögen att följa med hoppar Victoria in som deras bilförare.


Originaltitel Victoria
Regissör Sebastian Schipper
Manus Olivia Neergaard-Holm, Sebastian Schipper, Eike Frederik Schulz
Genre Kriminalare, Thriller, Drama, 2010-tal
Skådespelare Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowski, Burak Yigit, Max Mauff, André Hennicke, Hans-Ulrich Laux, Eike Frederik Schulz, Philipp Kubitza, Lena Klenke
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 534
Filmnummer 115722

Recensioner

Skapad 2019-12-15 av MetalJukebox
Främst vill jag lyfta fram Victoria som en fantastisk filmupplevelse där en enda 138-minuter lång sammanhängande tagning bjuder på nyfikenhet, gemenskap, ångest och spänning. Atmosfären och n...   Läs mer »

Kommentarer


apelsin
2021-03-22
Känns som att vara en åskådare till en drickarkväll med ganska så jobbiga eller irriterande deltagare, man vill veta vad som händer och fortsätter titta, filmen lyfter lite på slutet och når upp till stark tvåa eller kanske om man slår till med en trea ändå, den gjordes ju trots allt i en enda filmtagning.
Albion
2020-11-30
Förstås imponerande med en filmtagning och bra spelat hela vägen, detta funkar. Men jag tycker förstås att man vinner massor i längden på traditionell klippning inte minst dramaturgiskt men som experiment så funkar det här som sagt. På minuskontot hamnar också de klart störiga grabbkaraktärerna som är tröttsamma i längden. Slutbetyg får bli en svag 3;a , dvs 3-
Abigor
2020-11-17
Imponerande hantverk, men tyvärr har man blivit uttröttad av allt nojsande när filmen väl tar fart och tyvärr är sista delen rätt långdragen också. Lite mer intensitet o det här hade varit riktigt bra.
Gordyal
2020-11-06
Ren filmpornografi (inklusive suveränt skådespel av Laia Costa), men lite undrar jag också vad det skulle vara bra för. Det är ju inte mycket till story, utan jag sitter mest och imponeras av den fantastiska logistiken. Så någonstans där tappar vi varandra, filmen och jag. Sammantaget; ett mästerverk och en "måstefilm" av rang, men samtidigt inte mycket till film. (7+/15)
Norpan0
2019-05-19
Imponerande att filmen är gjord i en enda tagning. Ganska trist i början, men den tog sig mot slutet.
mammene
2019-05-15
Efter lite fundering så får det bli en fyra, mest efteråt eftersom den inte släppte taget. Det uppstod så mycket att upptäcka, kanske berodde det på att allt gick i ett svep och framkallade den ena känslan efter den andra, irritation över den tjafsande jargongen, en underliggande spänning som man inte riktigt visste var den skulle ta vägen och att bli lite vilseledd där ett tag och det gillar jag, och den dråpliga humorn. Allt kändes på något vis rätt realistiskt, hur situationer kan uppstå och föra vidare och vidare. bara av aningslöshet. Mest imponerad blev jag av Lala Costa som visade så många nyanser.
karlmats
2019-05-14
Vilken resa vi bjuds på. En fantastisk skildring av en utekväll som inte går som man tänkt sig. Laia Costa är helt fenomenal i rollen som Victoria och grabbgänget hon träffar känns så genuina att jag glömmer bort att det är en film jag tittar på. Det här hade nästan kunnat vara en fyllevideo man hittat i mobilen efter en utekväll i Uppsala på studentiden, förutom att det är enormt mycket bättre filmat och dessutom innehåller ett magiskt soundtrack. Det mest imponerande är hur man hela tiden håller beslutsfattandet inom ramen för logik, både intern och extern sådan håller i det närmaste perfekt, och det är svårt att inte bli tagen emotionellt av allt som händer. Att hela filmen är gjord i en enda tagning är bara så vansinnigt att jag inte ens fattar hur det är möjligt, det är dock inte det som gör filmen för det är karaktärerna men det adderar ju onekligen en extra krydda av wtf till hela det här scenariot. Filmen verkar ha tagits emot med lite blandade känslor, men själv sväljer jag det här med hull och hår. Jag visste ingenting om handlingen när jag började titta, och det är nog precis så den här filmen bäst avnjutes. Rogowski som spelar Boxer såg jag senast på filmfestivalen som bortkommen truckförare i In Den Gängen och blev imponerad där, här som gängets tuffing gör han också en fin insats, någon att hålla koll på framöver kanske. I slutändan blir jag så tagen över filmens alla komponenter att jag inte kan undgå att drämma till med en 4a. Kul med ytterligare internationell representation i finrummet, välförtjänt.
Amx
2019-05-07
Riktigt bra film. Är väldigt fascinerad av just den här typen av filmer. Men tycker ändå att det saknades något för full pott. Men mycket sevärd är den.
pufred
2018-04-01
Egentligen en rätt generisk och naiv crime-rulle, men skådespeleriet, improvisationerna, filmningen, lösningarna vid så många scenbyten osv, gör att det blir en intensiv berg-o-dal-bana. Bara följa med och "go with the flow". Bästa tyska filmen på 2010-talet?
fredagsfil
2017-10-21
Hade ingen aning om vad filmen skulle handla om innan det började, men direkt kändes spänningen och känslorna byggdes upp. Förvånansvärt verklig "teater" i vitt skilda miljöer. Blir svårt att varva ner nu efter filmen!
Visa äldre kommentarer »