Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Videocracy


Kommersiell TV i Italien har rykte om sig som den sämsta i Europa och har blivit en maktfaktor för den sittande premiärministern och ägaren Silvio Berlusconi. Bakom en fond av skrattspäckad underhållning och lättklädda kvinnor döljer sig ett skrämmande maskineri.


Originaltitel Videocracy
Regissör Erik Gandini
Manus Erik Gandini
Genre Dokumentär, 2000-tal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1491
Filmnummer 74641

Recensioner

Skapad 2019-12-03 av pooptroop
Videocracy tar oss med på en skrämmande resa in i Italiens mediasamhälle. Den styrs med järnhand av landets premiärminister; \"Il Presidente\" Silvio Berlusconi. Via olika personporträtt och ark...   Läs mer »

Kommentarer


Bozze80
2018-05-12
En intressant inblick i kändisskapets Italien.
Sznax
2012-10-04
Fullständigt vedervärdigt dåligt gjort försök till dokumentär. Filmen säger absolut ingenting om någon, jag vet inte ens vad Gandini försöker framföra. Ibland undrar jag om det inte är en hyllning till Berlusconi eftersom det egentligen inte finns en enda kritisk röst i hela filmen. Vi får se klipp från några tv-program med lättklädda kvinnor och skall därmed acceptera att hela tv-utbudet är likadant. Det finns ingen analys och det finns ingen bakomliggande information (varför är tv så viktigt i Italien t.ex.) Det verkar som att de personer som är med i filmen är de enda han lyckades att få intervjua (eftersom de är så utspridda). Betyg 1.8
mystepho
2012-07-27
Den första stora besvikelsen i ATMOs produktion.
Bomaniac
2011-11-13
Vart ville dom komma med berättelsen? Jag hade förväntat mig att den skulle handlat om hur Berlusconi använder tv-mediet för egen vinnings skull. Men den handlar mest om folk som vill bli kändisar genom tv. Det hela mynnar ut i en ganska ointressant dokumentär. Det positiva var alla vackra kvinnor som inget hellre vill än att dansa sexigt i TV. Önskar att svenska program kunde ta efter Italien på den punkten. Tutti-Frutti kom tillbaka! :-)

2011-10-30
Ger en intressant inblick, men är tyvärr inte så jättebra när det kommer till berättar-delen.
krank
2011-08-14
konceptet hade kunnat funka med rätt regi och manus, men det här föll helt platt. började bra och höll ganska länge, tills slutet när det visade sig att filmen inte direkt hade något att säga förutom det uppenbara, någon som han redan visat upp tillräckligt av de första 5-10 minuterna av filmen. kanske skulle klippt ned den lite och skrivit ett vettigt manus? hade stora förhoppningar men nejnej, inget jag rekommenderar alls ärligt talat. en ganska svag tvåa.
johansk8
2011-07-18
Berättartekniskt mycket snyggt. Otroligt snyggt, stundtals. Men Gandinis tanke om en konspirationen som duperar det italienska folket och göder Berlusconi är långsökt.
Arensberg
2010-12-14
kuden blivit en mer seriös dokumentär, men nu är det bara ett axplock... vart är oppositionen? vart är aktivisterna, akademikerna? eller är italien en helt homogen massa? saknar även en tidsaxel (och nej det räcker ej med lite svartvita klipp i början!)
safir
2010-10-21
Den lever helt på ett par karaktärers uppenbara galenskap. Ett par obetalbara scener, men resten är mest gäsp.
hairofthedog
2010-08-25
förresten är berlusconi italiens premiärminister, presidenten är en helt annan människa.
Visa äldre kommentarer »