Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Videodrome


Den skrupelfrie TV-chefen Max älskar sex och våld, i synnerhet på sin egen TV-kanal. Nu letar han efter nästa stora grej. Något som ingen annan kanal har.


Originaltitel Videodrome
Alternativ titel Videodrome - förgängelsens vapen
Regissör David Cronenberg
Manus David Cronenberg
Genre Thriller, Skräck, Science Fiction, Mysterium, 80-tal
Skådespelare James Woods, Deborah Harry, Leslie Carlson, Sonja Smits, Peter Dvorsky, Jack Creley, Lynne Gorman, Julie Khaner, Reiner Schwartz, David Bolt, Lally Cadeau, Henry Gomez
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2884
Filmnummer 2424

Recensioner

Skapad 2019-11-19 av palmat
I David Cronenbergs film Videodrome (1984) så gestaltar James Woods Max Renn, ägare av en moraliskt bankrutt kabel-TV kanal i en namnlös amerikansk storstad. I jakten på de senaste inom sex och v...   Läs mer »

Kommentarer


RustyFilm
2021-09-17
På grund av att filmens handling i hög grad byggs kring VHS teknik (tidigt 80-tal) blir det hela väldigt daterat. Men de LSD hallucination liknande effekterna är roliga att se även idag, och dom är äckliga värre. Och det är ju dessa effekter som är filmens klo. James Woods som huvudkaraktären Max Renn funkar riktigt bra. David Cronenbergs manus och regijobb är en upplevelse än i dag (trots tidens tand).
fisk0
2019-11-20
En omtitt runt 15 år senare, tror jag gillar den ännu bättre än förra gången, och jag tycker den är mycket aktuellare idag. Givetvis hade han ju fel om mediet, men själva kritiken av mediekonsumtionen är ju relevantare än någonsin.
Raimo_1985
2019-11-20
Andra titten och jag höjer till en fyra :) Särskilt effekterna tycker jag gör filmen sevärd till och med en tredje gång. Det kommer hända.
fanny7504
2019-02-05
Jag fattade ingenting av den här. Kass!
dudson
2018-12-04
Extrem flum av Cronenberg som verkligen lyckats göra en kontroversiell film ano 83" Måste ha varit nyskapande på den tiden. Men när man ser den datu 2018 så är det väl mest ett orginal som är smått kultig. Fast bra är den då inte! Vhs=Woods är sannerligen godkänd i sin roll. Skoj se Blondie vara Woods personliga nåldyna #)
Jompalompier
2018-04-25
Snygga praktiska effekter (de flesta). Cool story även om jag var något förvirrad mot slutet.
Kimchi
2016-10-08
Nja, det finns en hel del att gilla men inte riktigt min smak kanske. 2+
Jamesa
2016-05-19
Mycket bra film, älskar storyn. Och Woods är ju ständig favorit.
Paramis
2016-01-15
Julie Kvaner va attraktiv. I övrigt paranoid i handlingen o sista halvtimmen blir det utflippat. Har aldrig gillat James Woods.
spielmitmir
2016-01-05
Såg den mest för allmänbildningens skull, då jag inte sett så mycket Cronenbergh. Men också - såklart - för att James Woods är en personlig favorit och jag ser allt han har gjort. Kändes djupt Lynch-inspirerad, med en del Eraserhead-vibbar. Kul effekter som inte är alltför pjåkiga. Störde mig inte alltför mycket på storyn, eftersom jag utgick ifrån att huvudpersonen var schizofren. Men ingen annan här verkar tolkat det på samma sätt? Hehe.
Visa äldre kommentarer »