Vigilante
När ett gäng kriminella ger sig på Eddie Marinos fru och son utan att polisen kan göra något åt saken, bestämmer han sig tillsammans med några arbetskamrater för att ta lagen i egna händer och hämnas. Det hela trappas upp och blir riktigt blodigt där ingen lägger fingrarna emellan.

Originaltitel | Vigilante |
Alternativ titel | Street Gang |
Regissör | William Lustig |
Manus | Richard Vetere |
Genre | Drama, Action, Kriminalare, Thriller, 80-tal |
Skådespelare | Robert Forster, Fred Williamson, Richard Bright, Rutanya Alda, Don Blakely, Joseph Carberry, Willie Colón, Joe Spinell, Carol Lynley, Woody Strode, Steve James (I), Vincent Beck, Bo Rucker, Frank Pesce, Randy Jurgensen, Henry Judd Baker |
Som både make och far, älskar jag nu denna film ännu mer än jag gjorde som tonåring.
Andra titten och svag fyra höjer jag till. Tunn historia och inget vidare djup men det är en klassisk våldsfilm av bästa slag som gjord för videomarknaden.
Jag älskar den här filmen. Den är så rå och smutsig, ful och det är lite gå och duscha-känsla. Jag älskar Fred Williamson och de andra gör också bra insatser.
Fantastisk musik.
Också den eviga frågan: Var det extra mycket slödder på gatorna i amerikanska storstäder under åttiotalet?
Oerhört banal och tråkig film med kassa skådespelare! Det har gjorts betydligt bättre filmer på samma tema!
Hård och effektiv åttiotalshämndrulle med starka vibbar av Charles Bronson. Williamson är stenhård och även om det dröjer visar Forster till slut att han inte tar skit ifrån någon.Trots några sega partier tycker jag att filmen susade förbi fort och nittio minuter kändes precis lagom. Stadsmiljöerna kändes skitiga och äkta och det är alltid ett plus. Hård och cool musik av Jay Chattaway. Biljakten i slutet är ta mig fan ett enda långt däcktjut.
Rå hämdvåffla med härligt skitiga miljöer och både Forster och Williamson imponerar som vanligt.
Skön film, Musiken har en skön Carpenter känsla över sig som ger filmen det där lilla extra liksom. Men tyvärr tckte jag Robert Forster visade för lite känslor. Men Fred Williamsons roll var störtskön. överlag väldigt nöjd över denna film. skön överblick över hur skit det amerikanska rättsystemet var troligvisst då och hur det funka i ''små-orterna''.
Hämnd och våld. Robert Forster övertygar som vanligt. Rekommenderas. Bra filmmusik av Jay Chattaway.
Efter att VHSen trasslat sig fick jag tillslut se denna pärla. Elak och rå film med mysigt John Carpenter synth soundtrack. Jäkligt death wish såklart. Underbart att se The hammer som en bitter-på-livet-och-samhället-hard-guy. Det var på den tiden brottslingar hade en skön jeansjackestil, jävligt bronx.
Grym action, grymt livsöde. Träig Robert Forster, mästerlig Fred Williamson i vanlig ordning. Grymt när han spöar ner gänget på trottoaren, skjuter gängledarens tjej rakt in i duschdraperiet osv.... Woody Strode spöar hårt i fängelsets dusch. Flera tuffingar i samma film. Joe Spinell som advokat. Grym titellåt.
William Lustigs bästa?
Rätt tight och underhållande rulle där Fred Williamson odiskutabelt är hårdast av dom hårda. Slutlåten är fenomenal, däremellan är det en schysst 80-talsvåffla av pålitlige Lustig.