Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Violent Cop


Polismannen Azuma är en Dirty Harry-liknande ensamvarg som ofta använder våld och metoder utanför etikens gränser för att få resultat. När han undersöker en serie drogrelaterade mord så finner han att en kollega och vän är inblandad. När händelserna stegras ytterligare så bryter Azuma mot alla regler för att ge prov på sin egen väldigt speciella version av lagens långa arm.


Originaltitel Sono otoko kyôbô ni tsuki
Regissör Takeshi Kitano
Manus Hisashi Nozawa, Takeshi Kitano
Genre Action, Kriminalare, Drama, Thriller, 80-tal
Skådespelare Takeshi Kitano, Hakuryu, Maiko Kawakami, Makoto Ashikawa, Shirô Sano, Sei Hiraizumi, Mikiko Otonashi, Ittoku Kishibe, Ken Yoshizawa, Hiroyuki Katsube, Noboru Hamada, Tarô Ishida
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 744
Filmnummer 4673

Recensioner

Skapad 2019-11-03 av
En tillsynes problemfri hemlös man sitter på trottoaren i utkanterna utav Tokyo, ätandes sina nudlar och stirrandes enbart glatt rakt fram. Plötsligt slungas en fotboll framför mannen som anmärk...   Läs mer »

Skapad 2019-11-03 av peterneal
Takeshi Kitano, den coolaste av alla japanska hjältar (och anti-hjältar) spelar titelrollen i sin egenregisserade film från 1989. Han är alltså polisen Azuma, hårdare än Dirty Harry och mer ba...   Läs mer »

Kommentarer


Zebulonm
2018-08-10
Kitano skön lirare som vanligt
pungsnigel
2018-02-18
Svagaste Kitano filmen ja sett än så länge men så var de ju den första han gjorde. Svagare 3a.
Tabu
2015-07-07
Höjer ett varningens finger för den nordiska DVD-utgåvan där översättningen är tråkig...
Mat1az
2014-10-22
Inte den renodlade vigelantefilmen man kanske hade förväntat sig, trodde själv det här skulle vara en japansk Death Wish. Har en väldigt speciell stämning under jaktscenen med den loungeiga jazzmusiken. Takeshi Kitano är som gjord för huvudrollen. Slutet är riktigt bra, ljussättningen där är mitt i prick. En stabil film. Stark trea.
BrutusBeefcake
2014-07-11
Trots att jag varken fann den seg eller långsam så är det dock en ganska trist film där Kitano mest går runt och örfilar diverse slödder på oinspirerande och tråkigt vis. Sedan så var det helt bedrövligt att jazzmusik spelades under en annars intense biljakt. Sedan mot slutet så tog jag mig lite för pannan, var det Beatrice Ask som skrev manuset för heroin-delen? Trots detta avslutar den ganska stark och ledmotivet var bra (6+/15)
Punkliv
2014-06-07
Kitano är bäst!
triakel
2014-01-02
Han är stilig, den där Kitano.
Tabu
2013-11-02
Förmodligen en av filmhistoriens mest övertygande debuter? Brutal, rå men ändå kontemplativ... Våldet är realistiskt och angränsar samtidigt till en trankil mystisk nihilism... "Beat" Kitano har inget körkort, hans rock är alldeles för lång i ärmarna och han går som om han har pungkulor av bly... Skådespeleriet består i huvudsak av ett stenansikte och några tics-artade blinkningar... Allvaret väntas in i alla betydelsefulla scener och varvas med jävligt roliga repliker...
Laasse
2013-06-19
Inte den B-film som den "svenska" titeln antyder.
100tonvalspäck
2013-05-23
Tappade bort mig i handlingen ibland, vilket säkert mest beror på mig och inte att filmen var särskilt snårig. Annars lite seg och oengagerande men märkligt intressant.
Visa äldre kommentarer »