Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Virus


En flygplan störtar och i krashen släpps ett dödligt virus löst i världen. De enda överlevande är invånarna på en forskningsstation i Antarktis som nu måste hitta ett botemedel för att inte mänskligheten ska gå under.


Originaltitel Fukkatsu no hi
Regissör Kinji Fukasaku
Manus Kôji Takada, Kinji Fukasaku, Gregory Knapp
Genre 80-tal, Drama, Science Fiction, Thriller, Äventyr
Skådespelare Chuck Connors, Glenn Ford, Olivia Hussey, George Kennedy, Masao Kusakari, Edward James Olmos, Henry Silva, Bo Svenson, Robert Vaughn, Cec Linder, Isao Natsuyagi, Sonny Chiba, Yumi Takigawa, George Touliatos, Bo Svenson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 106
Filmnummer 19084

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Galivan
2017-09-29
Bra foto i stora delar. Började ganska okej, och skapade förväntansfullhet. Från mitten dök tjejen från "Ivanhoe" upp, och jag anade en tristess komma krypande, och tyvärr känns filmen "färdig" där, handlingen blir ointressant, tempot går ner, det blir en sömnig utdragen matinéfilm och det slutar fånigt.
thfear
2016-08-29
Som någon nämnde lite The Thing-vibbar, en stämning i filmen som griper tag i en, en av de bästa katastoffilmerna jag sett! Känns verklighetstroget förrutom vissa inslag i slutet. Även tänkvärd, vad vi gör med vår planet och hur all maktlystnad kan förstöra allt, vår existens är sårbar. Dock är den längsta versionen överlägset bäst, man kommer karaktärerna närmare. Fler borde se den och ta sig en funderare.
santiago
2015-05-19
Usch vad genomtråkig den var. Några minnesvärda scener räddar det här spektaklet från lägsta betyget.
StureStenhög
2014-10-10
Jag är lite förvånad över att den här rullen verkar ha blivit så bortglömd, inte för att den på nåt vis är rakt igenom lyckad, men den är ändå ganska ambitiös och behandlar ett väl beprövat och alltid lika intressant scenario. Jag tycker att man har lyckats bra med att skapa en härlig domedagskänsla, och man behandlar sina postapokalyptiska teman på ett intressant sätt. Handlingen känns dessutom verkligen global på ett sätt som man inte riktigt är van med. Filmens kalla-kriget-retorik är förvisso allt annat än subtil, men det betyder också att det här blir ett fantastiskt tidsdokument. Men det går inte att komma ifrån att filmen lider av att det lite för ofta är taffligt, övertydligt, melodramatiskt och allmänt otympligt berättat. Det finns t.ex. några praktexempel på scener där skådespelarna tvingas leverera väldigt onaturlig dialog för att publiken ska få information om vad som händer. I slutändan är det nog ändå det faktum att jag gillar sådana här filmer som gör att jag väljer att fokusera på de positiva aspekterna mer än de negativa
isecore
2013-03-24
Väldigt spretig men ändå ganska underhållande trots sina berättarmässiga defekter. Jag såg den långa versionen, slutet hade mått bra av lite mer bearbetning då det dels var alldeles för flummigt men även för sliskigt. I övrigt en okej doomsday-rulle, lagom att slötitta på en sjukdag.
amam
2012-09-30
Såg den 2 timmar och 36 minuter långa versionen. Ja, det var ganska intressant även om jag inte var så där jättepepp på slutet och vissa bitar var lite väl långsamma.
Screwface
2012-09-29
Kan inte göra annat än att hålla med om att den långa versionen är mycket bra. En hel minnesvärda scener och bra skådespelare. Henry Silva är även här en favorit och det är riktigt kul att se honom som bad-guy i denna film.
Halofreak92swe
2012-06-19
Såg den 2 timmar och 36 min långa versionen. En väldigt speciell och bra virus-som-utplånar-allt-liv-film :) Den internationella blandningen av skådisar funkar väldigt fint och de spelade väldigt bra allihop, det kändes trovärdigt. Fick lite The Thing-vibbar när de två japanerna hittade det norska lägret på sydpolen haha. Kul med en svensk som en av huvudskådisarna också. Jag tycker det hela ballade ur lite mot slutet dock. Hade ingen aning om att det var samma regissör som gjort Battle Royale haha. Nära 4an, stark 3!
fura
2012-02-06
Jag såg den längre versionen, den var sevärd.
fura
2012-02-06
Rekommenderas varmt! Håller med om att slutet var lite sliskigt, men rsten av filmen var väldigt, väldigt sevärd! Toppen med skådespelare med olika språk som talade sina modersmål.
Visa äldre kommentarer »