Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

WALL-E


Efter åratal av ohejdad konsumtion är Jorden täckt av skräp. För att göras beboelig igen flyr människorna Jorden och placerar ut miljontals små robotar för att städa upp. Efter hundratals år finns bara roboten WALL-E kvar; allt han vet om människor har han lärt sig av våra kvarlämningar. Han känner sig ensam, men en dag möter han roboten EVE, och ett stort äventyr kan ta sin början...


Originaltitel WALL·E
Alternativ titel WALL*E
Regissör Andrew Stanton
Manus Andrew Stanton
Genre Komedi, Animerad, Familjefilm, Science Fiction, 2000-tal
Skådespelare Jeff Garlin (röst), Ben Burtt (röst), Kim Kopf (röst), Garrett Palmer (röst), Sigourney Weaver (röst), Paul Eiding (röst), Kathy Najimy (röst), John Ratzenberger (röst), Fred Willard (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 18335
Filmnummer 58683

Recensioner

Skapad 2019-11-29 av annihilat0r
För mig känns \"Wall-E\" som det förlorade barnet, barnet som adopterades bort. Det är en liten pärla som alltid saknats, utan min medvetenhet. Ett tomrum i min själ har existerat, insåg jag f...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Lenkan
Wall-E är Disney/Pixars nya storsatsning. En animerad futuristisk familjefilm, med fokus på städroboten Wall-E som arbetar ensam på jorden för att städa upp den katastrofala röran människan l...   Läs mer »

Kommentarer


darkmist82
2023-07-12
WALL-E är en rymdhistoria med både känslor och hopp. En film som griper tag i en och som lyckas förmedla mycket trots att dialogen är väldigt sparsam. Att två robotar kan ge så mycket känslor ser man inte varje dag. Andrew Stanton har lyckats ge oss en film om framtidens dysterhet men också hoppet om att allt inte behöver vara förlorat. Varje gnutta liv ger oss en tröst i att vi kan rädda det som en gång gått förlorat. En av Pixars bättre filmer, snyggt animerat och en bra handling som man tar till sig. Thomas Newmans musik ger också ett bra lyft med både spänning och romantiska toner. Pixar vet hur man ska underhålla.
karlmats
2023-03-23
Jag får väl i princip hålla med mig själv även om jag svängt om både överkonsumtion och Al Gore och jag känner mig inte alls så arg som jag verkar ha varit 2008 när jag såg den här första gången. Den är fint ritad och ganska mysig tycker jag, men också ganska uddlös och det är sällan som jag rycker på nåt av ögonbrynen. Som konstverk betraktat kan det här kanske vara Pixars bästa så här långt, men underhållningsmässigt är det många som är bättre. Den stabila 2an får stå kvar. ----- 2008-10-21 Njae det här var en väldigt överskattad film. Framförallt stör jag mig på att överkonsumtion målas upp som det stora hotet mot vår planet, att den är enkelspårig, verkar ha sponsrats av Al Gore, alla fula feta människor i filmen, de många alltför barnsliga scenerna och även en aning på Wall-E som trots att han är så pass gulligt ritad är en komplett idiot. Den här filmen verkar ha en sorts ytligt djup som folk går igång på som fan av nån anledning, ungefär som med Donnie Darko, och jag klarar bara inte av det. Kul att jag slumpmässigt såg Kubricks 2001 dagen innan den här då Wall-E innehåller ganska många hyllningar till den, kul att återigen få höra Also sprach Zarathustra men längre än en stabil 2a räcker det inte till för den lilla rymdskrotnissen.
TheHerminator
2021-08-30
Kanske färgade det min upplevelse att jag såg filmen med en treåring som behövde få exakt hela handlingen förklarad, oavbrutet, men det här var faktiskt inte mycket att hurra för.
Abigor
2021-08-28
Länge varit på min "att se lista". Kanske har jag väntat för länge. Känns daterad och engagerar inte. Seg inledning som övergår i något som kan bli ngt men sen tar sentimaliteten över, nej trist.
sawa
2019-01-26
Ganska tramsig. Tog väldigt lång tid innan det hände något, och innan man förstod vad det hela handlade om. Om några scener klippts in tidigare så hade man fattat den första halvtimmen bättre.
krumelurdjur
2018-06-24
Se upp alla robotgalningar för här kommer Walleman – den galna roboten. Ett nytt spännande äventyr av skaparna till Töj Störy och Den feta lejonpungen – the movie och De 400 Slagen. Walle bor i ett hus byggt av sopor och han åker rymdeskepp och det går undan. Kan någon stoppa honom? Kul fakta: filmen är gjord i datan – den första i sitt slag. Helt klart en femma.
Rai
2018-03-05
Lite för seg för min smak, så nej!!!
2004Orre
2017-02-24
Denna film har jätte mycket känsla vilket gör denna film till en av de bästa filmerna som någonsin har gjorts.
DiMMUBoRGiR
2016-09-23
Mysig, rolig och full av finess och detaljrikedom!
zallaxx
2016-07-12
bäst igen
Visa äldre kommentarer »