3.4
3.4
Wallace & Gromit ? En strid på liv och bröd
Wallace och Gromit öppnar ett bageri. När Wallace förälskar sig får Gromit på egen hand lösa en mordgåta.

Originaltitel | Wallace and Gromit in 'A Matter of Loaf and Death' |
Regissör | Nick Park |
Manus | Bob Baker, Nick Park |
Genre | 2000-tal, Komedi, Animerad, Familjefilm, Kortfilm |
Skådespelare | Geraldine McEwan (röst), Peter Sallis (röst) |
Rolig när man var liten...
Helt klart kul och underhållande, men i mina ord så når den inte samma höga kvalité som de äldre som är helt genialiska. Men den varma humorn finns fortfarande här och direkt tråkigt är det knappast.
Handlingen är inte så stark men den är välgjord och har gott om små finurliga skämt instoppade överallt.
Helvete vad jag gillar detta! En slags ABC-film i hur man gör en thriller, iaf dramaturgiskt. Älskar filmreferenserna de hinner klämma in på så kort tid. Rekommenderas starkt!
Precis lika fantastisk som de gamla. Underbart roligt!
Visst är det samma film en gång till men jag tycker att det funkar, alla underbara detaljer som man fördjupa sig i. Tex. har pudeln en skiva med "The Beagles" det tycker JAG är kul!
Det är möjligt att de gamla W&G-filmerna spelar på nostalgi för mig. Jag finner faktiskt inte känslan här.
Nej, nej.. NEJ!!! Detta är ingenting för mig!
Wallace & Gromit film som förlitar sig lite väl mycket på att parodiera kända Hollywoodfilmer är inte riktigt det jag väntade mig från Nick Park och gänget. Dessutom är detta i stort sett en remake av de tidigare filmernas scenarion utan någonting riktigt nytt att tillägga.
Förstår inte riktigt hur utgivningsåret är 2008, samtidigt som den är oscarsnominerad i år för bästa animerade kortfilm. Hur funkar det?