Wallander - Hämnden

Kurt Wallander har genomfört sitt livs dröm. Han har köpt sig ett hus vid havet och tar långa promenader på stranden med sin nye, trogne följeslagare, labradorhunden Jussi. Kurt känner sig mer harmonisk och tillfreds med tillvaron än på länge. Plötsligt bryts lugnet i det sommaridylliska Ystad av en kraftig explosion och som släcker ner hela staden. Det är Ystads enda transformatorstation som sprängts i luften. Sprängningen följs av flera dåd. Militären kallas in och undantagstillstånd utlyses i den lilla staden, som börjar likna vad som bäst kan beskrivas som en krigszon. Wallander och hans kollegor står handfallna. Är det sabotage eller en terroristattack? Vad vill de? Vad kommer ske härnäst? I det allmänna kaoset och med media i hälarna famlar Wallander både bokstavligt och bildligt i mörkret efter terrorister eller gärningsmän.

Originaltitel Wallander - Hämnden
Regissör Charlotte Brändström
Manus Hans Rosenfeldt
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Krister Henriksson, Lena Endre, Sverrir Gudnason, Nina Zanjani, Douglas Johansson, Mats Bergman, Fredrik Gunnarsson, Marianne Mörck, Stina Ekblad, Jens Hultén, Anna Ulrika Ericsson, Henny Åman, Lars Väringer, Harald Leander

Skapad 2019-11-09 av bluevelvet
En transformatorstation sprängs i luften och mörkläggning drabbar stora delar av den skånska möllan. Bilar utsetts för bombattentat, en man blir mördad som visar sig ligga bakom den kontroversi...   Läs mer »

Nalleman
2024-12-05
Wallander kan man lita på! Alltid lika politiskt korrekt! Så förutsägbart och dåligt.
2017-06-22
Det blir ju inte riktigt samma sak utan Johanna Sällström och Ola Rapace men bortser man från det så är filmen faktiskt bra.
Rele
2015-06-25
En nästan bra Wallander. Manuset var inte så bra och detta gör att jag ger en stark tvåa.
Albion
2015-06-22
Tyvärr så finns det alldeles för många dåliga detaljer i denna film som gör att helheten haltar betänkligt. B-filmskänslan blir till sist för hög. Plus till Nina Zanjani däremot. Betyget blir en stark 2;a, dvs 2+
2015-04-16
I denna den andra omgången av Wallander-filmer är det En mer sevärd Kurt Wallander tillika Krister Henriksson man får ta del av. Det visar sig också positivt att karaktärerna Linda Wallander och Stefan Lindman inte längre heller är med. Historien är mer än godkänd. 2+
Muskelkungen
2014-05-13
Jämndålig smörja. Lena Endre är verkligen inte mycket till skådespelare.
dudson
2014-01-04
Stark Wallander med en grym nerv&pulse! inte en död minut. men visst själva storyn var sisådär. 3+
Ola_Schubert
2013-08-22
En positiv överraskning med en någorlunda intressant intrig som faktiskt känns ganska aktuell. Det märks dock verkligen vilka myndigheter svenskarna inte känner en så stor respekt för. Lena Endre är, som väntat, den som står för det bästa skådespeleriet, (henne skulle jag känna omedelbart förtroende för, så lätt manipulerad är jag). Annars så är skådespelarinsaterna från knappt godtagbara till mediokra. "Polisarpriranten" som jag tror spelades av Nina Zanjani, var snygg. En trea åt det starkare hållet får det nog bli.

2013-07-02
En av de bedre. +3
GNStudios
2013-05-26
Skådespelarinsatserna drar ner tyvärr.